Gå Ned I Vekt

Trange klær gjør deg tjukk

Har motsatt effekt enn de fleste kvinner tror. Sjekk dette.

VIRKER MOT SIN HENSIKT: Kjøp av for trange klær kan gjøre at man føler seg mislykket og begynner å trøstespise.
VIRKER MOT SIN HENSIKT: Kjøp av for trange klær kan gjøre at man føler seg mislykket og begynner å trøstespise. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


STEM HER!

Kjøper du for trange klær?I en tidligere artikkel på KK.no kommer det frem at hele 1 av 3 kjøper klærne for små. Nå bekrefter en ny studie dette fenomenet. Hele 72 prosent kjøper for trange klær, og mange gjør det bevisst for å gå ned i vekt, ifølge en studie utført av Weight Watchers. Men har det noe for seg?

Nei, jeg kjøper dem slik at de passer nå.
 
757 (80%)
Ja, jeg planlegger å gå ned i vekt.
 
188 (20%)

Øker faren for trøstespising

Halvparten av klærne i garderboen er for trange. Det svarer en av fem i den britiske undersøkelsen, ifølge Weight Watchers. Og hele 34 prosent av kvinnene i undersøkelsen innrømmer at grunnen til at de kjøper for trange klær, er at de har som mål å komme inn i dem. De trange klærne skal med andre ord motivere til å gå ned i vekt.

Ifølge psykolog Dr. Linda Papadopoulos så er ikke kjøp av for trange klær ikke med på å få kvinnene til å gå ned. Det kan snarere gi motsatt effekt.

- I stedet for å oppmuntre oss, er det en fare for at vi føler oss mislykkede fordi vi ikke passer inn i klærne. Dette kan resultere i trøstespising og bli en ond sirkel som kan være vanskelig å bryte, sier hun til Marie Claires nettutgave.

Skylder på uvitenhet

Uvitenhet om slanking emå ta hovedansvaret for at så mange kvinner går i denne fella i utgangspunktet, ifølge ernæringskespert Zoe Hellman i Weight Watchers.

77 prosent av de spurte sier at de vil gå ned en kjolestørrelse før jul, men 63 prosent aner ikke hvor mye vekt det vil tilsi. Like mange av de spurte aner heller ikke hvor lang tid det vil ta dem å nå dette vektmålet.

- Å ha som mål å komme inn i ett spesifikt klesplagg, kan være fint, men kvinner er urealistiske når det kommer til slanking. Det fører gjerne til at de mister motivasjonen og gir opp, sier hun.

Ifølge ernæringseksperten må kvinner regne med at det vil ta 8 uker å gå ned én kjolestørrelse, så har du ikke begynt nå, bør du vurdere om du skal velge en annen kjole til jul. Lurer du på hvilke kjoler det er lettest å føle seg vel i, også hvis du er gravid? Sjekk ut kk.no sin store test av årets julebordkjoler, og se hvilke som er våre favoritter.

Studien viser også at britiske kvinner eier klær de ikke passer inn i til en verdi av ca. 2300 kroner hver. Totalt utgjør dette klær til en verdi av ca. 46 milliarder som henger i garderobeskap over hele Storbritannia.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer