Te

Tre grunner til å drikke mynte-te

Det er bare å gå til innkjøp av den smakfulle teen.

SUNN TE-KOS: Mynte-te har flere positive egenskaper du vil dra nytte av. Foto: juniart - Fotolia
SUNN TE-KOS: Mynte-te har flere positive egenskaper du vil dra nytte av. Foto: juniart - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Finnes det noen som ikke liker smaken av mynte? Vi tror ikke det. Denne urten er blant de mest brukte og finnes i alt fra sjokolade, cocktailer og desserter, til eksotiske matretter.

Den sunneste og enkleste måten å la smaksløkene stifte bekjentskap med mynten er å drikke mynte-te. Det finnes flere typer, men mest brukt er vanlig mynte, peppermynte og spearmint.

Det finnes flere gode grunner til at du bør ha en pakke stående på kjøkkenet og ved kontorpulten:

Mynte roer magen

Mynte er en urte som er kjent for sin evne til å hjelpe fordøyelsen. Om du er oppblåst etter et måltid, har spist deg stappmett, eller rett og slett sliter med å få fordøyelsen i gang, kan en kopp mynte-te roe ned magen. I Midtøsten er en mynte-te etter middag nærmest obligatorisk.

LES OGSÅ: Urtene som hjelper mot ondter

Mynte frisker opp ånden

En annen grunn til at mynte-te er en populær drikk etter et måltid er at den hjelper til å fjerne matånden. Teen skyller bort eventuelle matrester, og myntesmaken gir deg frisk pust. Det er derfor mynte er en populær smakstilsetter i tannkrem, pastiller og tyggis.

PS! Melk er effektivt for å fjerne hvitløksånde.

LES OGSÅ: Feil pussing gir dårlig ånde

Mynte stagger søtsuget

Blir du ofte fysen på noe søtt sånn midt mellom lunsj og klokka 16, eller etter at du har spist middag? En kopp mynte-te hjelper deg å bli kvitt søtsuget, og årsaken er rett og slett at vi gjerne forbinder smaken med noe som er godt (hvis du har en sukett eller ørlite sukker i teen burde du i hvert fall klare å holde deg unna sjokoladen).

Kjøp som te eller som urteplante

I de fleste matbutikker finner du mynte-te (oftest peppermynte-te). Denne er kjekk å ha stående i kjøkkenskapet eller på kontorpulten. Men aller best blir mynte-teen om den er laget på friske mynteblader.

Uansett trenger du ikke tenke på tevannets koketemperatur slik du må om teen er grønn, svart eller hvit. Urtete som mynte-te kan godt trekke i kokende vann, og du kan la den trekke så lenge du vil - den vil uansett ikke bli bitter.

Til slutt må vi ta med at en kopp mynte-te selvsagt også tilfører deg viktig væske som kan hindre dehydrering. Det skal bare én prosents dehydrering til før du mister konsentrasjonen og føler deg trøtt. Har du hodepine bør du prøve å drikke noe væske før du tyr til smertestillende.

I SPENN: Om siste måltid gjorde magen din full av luft, kan mynte-te hjelpe. Foto: Alix Minde / PhotoAlto
I SPENN: Om siste måltid gjorde magen din full av luft, kan mynte-te hjelpe. Foto: Alix Minde / PhotoAlto Vis mer
KOS NOK: En kopp mynte-te - gjerne i en fin kopp - gir deg kosen du søker når søtsuget kommer. Foto: Colourbox
KOS NOK: En kopp mynte-te - gjerne i en fin kopp - gir deg kosen du søker når søtsuget kommer. Foto: Colourbox Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer