Måltider

- Tre måltider om dagen holder

I hvert fall hvis du vil ned i vekt på en mest mulig behagelig måte.

NØKKELEN ER PROTEINENE: Tre proteinrike måltider om dagen er nøkkelen om du vil føle deg mett lenge, ifølge nye forskningsresultater.
NØKKELEN ER PROTEINENE: Tre proteinrike måltider om dagen er nøkkelen om du vil føle deg mett lenge, ifølge nye forskningsresultater. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Skal vedde på at du har lest at du bør spise ofte og lite.

Fem til seks mindre måltider daglig har vært kostholdsekspertenes mantra de siste årene.

Er du fornøyd med vekten din er det helt ok å spise så ofte, men vil du gå ned noen kilo er ikke dette veien å gå, ifølge en ny forskningsrapport.

Effekten av proteiner

Ved Purdue universitet i Indiana, USA, testet de hva måltidshyppighet og -innhold hadde å si for hvor vellykket vektreduksjonen er.

 • Spiste du bedre frokost enn disse kvinnene?

 • En gruppe overvektige personer ble satt på dietter som inneholdt 750 kilokalorier færre enn det de trengte for å opprettholde vekten de hadde. Med andre ord skulle resultatet uansett innebære at de gikk ned i vekt.

  Den ene dietten inneholdt mat med normalt proteinnivå, som skulle inntas i mindre mengder seks ganger daglig.

  I den andre dietten kom en større mengde av kaloriene (mer enn 25 prosent) fra proteiner. Her var matmengden fordelt på tre måltider daglig.

  Alle personene i studien prøvde begge diettene i en gitt periode.

 • Mett, lett og glad på 1-2-3

 • Tre er bedre enn seks

  Det viste seg at tre måltider om dagen med høytproteininnhold fungerte langt bedre enn seks måltider.

  Da testpersonene spiste tre ganger daglig følte deg seg mette lenger. De ble ikke så fysne på noe godt om kvelden og de tenkte ikke så mye på mat som når de spiste seks måltider om dagen.

  - Disse minimåltidene alle snakker om er nok ikke så nyttige når det gjelder å kontrollere appetitten, sier forskningsleder Heather Leidy i en pressemelding.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer