Hender

Tre triks som skjuler alderen på hendene

Det er ikke mye som skal til...

HOLD HENDENE UNGE: Det går an å få hendene til å se litt yngre ut. Foto: Colourbox
HOLD HENDENE UNGE: Det går an å få hendene til å se litt yngre ut. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hos kvinner flest er hendene blant kroppsdelene som tidligst og tydeligst viser alderen vår. 

De utsettes for mye hver eneste dag, og får ikke på langt nær den oppmerksomhet og pleien de trenger for å holde seg fine lengst mulig.

Enten du skal håndhilse på noen, eller holde rundt kaffekoppen på første date, er hendene svært synlige. Du skulle kanskje ønske at aldringstegnene ikke var så tydelige?

LES OGSÅ: Slik fikser du tørre negler

Rens og eksfolier

Hudaldring skyldes hovedsaklig ytre påvirkning som sol og forurensning. Ansiktet, halsen, brystet og hendene er som oftest ikke dekket av klær, og påvirkes dermed mer enn resten av kroppen. Dette er årsaken til at det er her vi ofte ser de første aldringstegnene.

– De fleste er flinke til å ta vare på ansiktshuden sin, men glemmer at de må være like nøye med hender, hals og bryst. Derfor vil huden her kunne eldes raskere enn ansiktshuden, og man blir «avslørt», har Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor, tidligere uttalt til KK.no.

Det er viktig å behandle alle hudens områder som ett, for å unngå forskjeller i hudens fremtoning. Dette gjelder både når du renser, eksfolierer og påfører pleieprodukter som hudkrem eller masker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer