Hender

Tre triks som skjuler alderen på hendene

Det er ikke mye som skal til...

HOLD HENDENE UNGE: Det går an å få hendene til å se litt yngre ut. Foto: Colourbox
HOLD HENDENE UNGE: Det går an å få hendene til å se litt yngre ut. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hos kvinner flest er hendene blant kroppsdelene som tidligst og tydeligst viser alderen vår

De utsettes for mye hver eneste dag, og får ikke på langt nær den oppmerksomhet og pleien de trenger for å holde seg fine lengst mulig.

Enten du skal håndhilse på noen, eller holde rundt kaffekoppen på første date, er hendene svært synlige. Du skulle kanskje ønske at aldringstegnene ikke var så tydelige?

LES OGSÅ: Slik fikser du tørre negler

Rens og eksfolier

Hudaldring skyldes hovedsaklig ytre påvirkning som sol og forurensning. Ansiktet, halsen, brystet og hendene er som oftest ikke dekket av klær, og påvirkes dermed mer enn resten av kroppen. Dette er årsaken til at det er her vi ofte ser de første aldringstegnene.

– De fleste er flinke til å ta vare på ansiktshuden sin, men glemmer at de må være like nøye med hender, hals og bryst. Derfor vil huden her kunne eldes raskere enn ansiktshuden, og man blir «avslørt», har Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor, tidligere uttalt til KK.no.

Det er viktig å behandle alle hudens områder som ett, for å unngå forskjeller i hudens fremtoning. Dette gjelder både når du renser, eksfolierer og påfører pleieprodukter som hudkrem eller masker.

IKKE FIL SIDENE: Da svekker du neglene dine. Foto: dennisjacobsen - Fotolia
IKKE FIL SIDENE: Da svekker du neglene dine. Foto: dennisjacobsen - Fotolia Vis mer

Tre enkle triks

Uansett hvor mye du steller og ordner med hendene, er det jo mulig at alderstegnene er der allerede. Og egentlig gjør jo ikke det så veldig mye, da det tross alt viser at du har levd og lever et liv.

Men, dersom du ønsker å gi de en litt yngre fremtoning, kan du prøve disse superenkle tipsene.

1. Hold deg til korte negler 
Hold neglene forholdsvis korte, da for lange negler kan få hendene til å virke eldre, forteller Jan Arnold fra CND Nail Care Company til Oestrogen.dk


La også være å file på sidene av neglen når du filer, dette svekker neglen.

2. Slip bort de gule områdene
Et typisk aldringstegn er at neglene begynner å bli gule. Mange tror det handler om at neglene ikke får luft nok, men ifølge dermatolog Mary Lupo handler det først og fremst om mørke neglelakker som misfarger neglene i det lange løp. Det kan enkelt unngås ved å gjøre det til en regel å bruke baselakk. Dersom du allerede har gule negler, smør dem inn i sitronsaft! Syrene i saften bleker neglene.

3. Bruk matte metallneglelakker
Det finnes mange matte metalliske neglelakker som er kjempefine, og det er disse du bør se etter hvis du vil at hendene skal se yngst mulig ut. De reflekterer nemlig lyset bedre, noe som hjelper til med å skjule feil og slitasje på neglen. I tillegg holder de seg fine lenger!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer