Trening

Tren deg til bedre sex

Riktig trening gir deg mer lyst og bedre sex. Her er treningsformene som får fart på sexlivet.

Spreke par har bedre forutsetninger for å ha et bedre sexliv. Det er ikke nødvendig å trene sammen, men det kan jo være ekstra hyggelig å se mannen din svette litt?
Spreke par har bedre forutsetninger for å ha et bedre sexliv. Det er ikke nødvendig å trene sammen, men det kan jo være ekstra hyggelig å se mannen din svette litt? Vis mer
Publisert
Sist oppdatertSliter dere på soverommet? Flere undersøkelser viser at aktive mennesker har et bedre seksualliv enn sofagriser:

 • Electronic Journal of Human Sexuality har en artikkel hvor det går det fram at mennesker som trener regelmessig har det bedre med seg selv, opplever seg mer seksuelt attraktive og oppnår større seksuell tilfredsstillelse enn folk som ikke trener.
 • 12 gode grunner til å trene
 • - Regelmessig mosjon kan styrke seksualiteten gjennom en rekke mekanismer, som påvirker bådet sinnet og kroppen, sier forsker Cedric Bryant ved The American Council on Exercise i en pressemelding.

  - Den seksuelle evnen påvirkes av din generelle helse. Jo mer du gjør for å komme i bedre form, jo bedre sexliv kan du få.

 • Forskere ved Duke University Medical Center i USA har funnet ut at overvektige som går ned ti prosent av kroppsvekten sin får et betraktelig bedre sexliv.
 • Ta testen: Hva vet du om trening?

 • Amerikanske National Institutes of Health rapporterer at de fleste tilfeller av ereksjonssvikt skyldes livsstilssykdommer. Menn med hjerteproblemer har ofte svakere blodstrøm til penis, og diabetes kan skade nerver i kjønnsorganet. Omlag 85 prosent av menn med diabetes vil på et eller annet tidspunkt oppleve ereksjonssvikt.

 • Vil du ha mer lyst?
  Kondisjonstrening er svaret. Fysisk aktivitet løser spenninger i kroppen, i tillegg til å øke testosteronnivået i kroppen. Testosteron er hormonet som sørger for seksuell opphisselse.

  Dette kan du gjøre: Gå fort i 30 minutter tre ganger i uka, enten ute eller på tredemølle. Prøv gjerne powerwalking. Bruk også turen til å la tankene vandre fritt. Slik får kroppen en god økt og sinnet en hvilepause.

  Vil du prøve nye stillinger?
  Yoga kan bidra til å gjøre deg mer fleksibel i hofter og ledd, slik at du kan innta posisjoner du før følte deg lite komfortabel med eller rett og slett ikke fikk til.

  Dette kan du gjøre: Stå på alle fire med hendene litt foran skuldrene og med beina en hoftebredde fra hverandre. Trekk pusten, sett rumpa i været og bøy ryggraden nedover, mens du løfter ansiktet mot taket. Pust ut og gjør motsatt øvelse: Trekk inn rumpa, skyt rygg og bøy nakken. Gjør tre repetisjoner to ganger i uka, og du vil oppleve å bli mykere i kroppen. Best resultat får du om du også gjør andre yogaøvelser i tillegg.

  Vil du få orgasme lettere?
  Det kan oppnås ved å trene bekkenmuskulaturen. Da har du mer kontroll under sexakten, i tillegg til at blodstrømmen til underlivet øker.
 • Femina.no: Veien til din beste orgasme

 • Dette kan du gjøre: Stå med beina i skulderbredde fra hverandre. Strekk armene rett ut foran deg. Bøy knærne sakte til midjen er cirka parallell med knærne. Hold stillingen i fem sekunder, mens du strammer bekkenmusklene. Gjør fire repetisjoner tre ganger i uka. Bra for kvinner og menn.

  Kvinner kan også trene opp styrken i underlivet. Knip sammen musklene du bruker når du skal holde igjen mens du tisser. Knip så hardt du kan i tre sekunder før du slipper igjen. Hold på med dette et par minutter om dagen. Det kan gjøres overalt uten at noen legger merke til det. Kvinner som ikke har født vil merke forskjell etter bare en uke. Kvinner med barn kan trenge litt mer tid.


  LES OGSÅ:
 • Spis deg til bedre sex
 • Jills 10 beste treningstips
 • Dette dreper sexlysten
 • Lyst på lyst
 • Femina.no: Derfor liker kvinner nettsex


 • Kondisjonstrening kan hjelpe deg som sliter med lysten.
  Kondisjonstrening kan hjelpe deg som sliter med lysten. Vis mer
  Lyst på mer vågale og elleville stillinger? Yoga gjør deg mykere og gir deg muligheten til å prøve noe nytt på soverommet.
  Lyst på mer vågale og elleville stillinger? Yoga gjør deg mykere og gir deg muligheten til å prøve noe nytt på soverommet. Vis mer
  Knipeøvelser er en god ide for deg som vil ha bedre orgasmer. Mannnens nytelse blir også større dersom du kan kunsten å knipe.
  Knipeøvelser er en god ide for deg som vil ha bedre orgasmer. Mannnens nytelse blir også større dersom du kan kunsten å knipe. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer