Brystmuskulatur

Tren deg til spretne pupper

Disse øvelsene gir brystmuskulaturen din et løft.

Young fit woman doing press ups on an exercise mat in her living room Foto: WavebreakMediaMicro - Fotolia
Young fit woman doing press ups on an exercise mat in her living room Foto: WavebreakMediaMicro - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker du å få tilbake litt av spensten og formen på puppene dine?

Spretne pupper er noe mange av oss drømmer om. Hos de fleste er de imidlertid ikke like spretne etter ungdomsårene - i hvert fall ikke uten litt støtte. 

Men det er mulig å stramme dem litt opp igjen.

- Pupper er først og fremst fettvev, men det er mulig å trene opp muskelvevet rundt, som kan gi et løft og mer spretne pupper, forteller treningsekspert Helle Bornstein i Smart Trening til KK.no.

LES OGSÅ: Hold brystene dine unge

Fokuser på brystmuskulaturen

Om du ønsker å trene deg til mer spretne bryster er det er viktig at du først og fremst fokuserer på å trene brystmuskulaturen.

Cathrine Resvoll Holm, som er personlig trener og kostholdsveileder på treningforglede.no, forteller til KK.no at for å styrke brystmusklene bør du utføre typiske brystøvelser som brystpress i ulike varianter og «flies» med manualer eller kabler.

- I tillegg til dette er det viktig å trene ryggmuskulatur for å få en bedre holdning. Her kan du gjøre øvelser som pullups, nedtrekk og stående eller sittende roing. Dette er øvelser som trener de store ryggmusklene og som hjelper deg å bedre kroppsholdningen din.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer