Trening

Tren grønt!

Bli sprek og vern om miljøet samtidig.

Tren grønt!
Publisert
Sist oppdatert
Tar du bilen til helsestudioet? Mye av det vi gjør for å holde oss i form kan faktisk være en belastning for miljøet:
Både måten vi kommer oss til treningen på, utstyret vi bruker og klærne vi har på oss. Men det er fullt mulig å forbedre miljøvanene, og få uttelling for det helsemessig.

- En fjerdedel av all bilkjøring i Norge er turer på under to kilometer, forteller Mia Gomez Olsen i Grønn Hverdag.
- Den distansen tar det deg maksimum 20 minutter å gå, og fem minutter å sykle. Da får du fin trim, samtidig som du skåner miljøet.

KK.no sin treningsekspert, Monica Klungland Torstveit, er helt med på Gomez Olsens tankegang.
- Hverdagsaktivitet er det som er viktig for folkehelsa. Man bør bruke kroppen 30 minutter daglig, og det trenger ikke skje i helsestudio. Går eller løper du en god tur kan det være nok. Du får i tillegg frisk luft, du belaster kroppen mindre om du løper i terrenget, og treningsøkten er dessuten gratis.

Å trene i naturen er lite ressurskrevende og dermed miljøvennlig. Skiforeningen og turistforeningen har gode tips om du ønsker å bruke naturen til for eksempel løping, sykling og padling.

Monica Klungland Torstveit påpeker at man heller ikke trenger dyrt utstyr for å bruke kroppen i friluft. Gomez Olsen mener imidlertid at man skal kjøpe kvalitet når man handler sportsutstyr og treningstøy.

- Produksjon av sko og klær sliter på miljøet, så det er best å kjøpe gode produkter som varer lenge og tåler mange runder i vaskemaskinen.

Det finnes flere forhandlere i Norge som er medlemmer av Initiativ for etisk handel. Det betyr at de har forpliktet seg til å arbeide for bedre arbeids- og miljøforhold i sin leverandørkjede.

Du bør også unngå å kjøpe billige elektriske treningsapparater til hjemmebruk, som har en tendens til å gå i stykker etter kort tid. Skal du kvitte deg med elektriske treningsapparater er det viktig å levere dem til avfallmottak for elektrisk avfall.

Sentere som driver trening med et mer åndelig preg, for eksempel yoga, er ofte bevisste på å ta miljøhensyn, og kan guide deg til steder hvor du får kjøpt miljøvennlig treningsutstyr. På nettet finner du slike produkter hos EcoMall.

LES OGSÅ:
 • Bli miljøsmart og spar penger
 • Lær miljø av landsmoderen Gro
 • Sjefredaktørens miljøtips
 • Fyll garderoben med grønt
 • Blogg: Grønt er det nye sort - miljø er blitt hipt
 • Tren grønt!
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer