øvelser

Tren som stjernene

Madonna, Teri Hatcher og Jennifer Lopez er blant stjernene som har formet kroppen med pilates. Nå sprer treningsformen seg til oss andre. Her er noen av øvelsene.

Publisert
Sist oppdatert
Pilates ble utviklet av tyskeren Joseph Pilates (1880-1967) som helt fra barnsbein av var ekstremt opptatt av trening, helse og sunnhet. Pilates var svært sykelig som barn og fryktet han ville få tuberkulose. For å oppnå bedre helse utviklet han derfor en treningsform basert på de seks grunnprinsippene konsentrasjon, kontroll, sentrering, flyt, presisjon og pust. Ønsket om å kunne skape den perfekte kropp drev treningsgründeren til å utvikle over 500 øvelser. Etter første verdenskrig emigrerte Joseph Pilates til USA der han startet et treningsstudio i New York. Ryktet om effekten av treningen spredte seg raskt i kunstnermiljøene. I dag finnes det mange retninger innen pilates, men alle baserer seg på Joseph Pilates sine treningsprinsipper. Pilates var særlig opptatt av å utvikle øvelser
som skulle styrke mage/senter-regionen.

Rikke Schillinger er utdannet danser ved Statens balletthøgskole og driver treningsstedet Pilates Room i Oslo. På disse bildene demonstrerer hun ulike øvelser.
Single leg stretch: Ligg på ryggen i avslappet posisjon. Løft ett ben opp mot brystet mens du puster ut. Pust inn og grip rundt kneet med begge hender. Pust ut mens du løfter det andre benet rett opp i luften. Pust inn og bøy det rette benet slik at kneet kommer ned mot brystet ditt, og rett ut den andre. Flytt hendene over til det kneet som nå er bøyd. Gjenta 6-8 ganger for hvert kne.
Legg pull-down: Stå bredbent, pust ut og len deg fremover. Plasser hendene på hver sin side av venstre fot (med strake armer). Trå bakover med venstre fot, balansér på tåballene og senk hoftene til du får en rett linje fra skuldrene til føttene. Pust ut og løft høyrebenet i hoftehøyde, pust ut og senk benet igjen. Gjør det samme med det andre benet. Gjenta 8-10 ganger for hvert ben.
Scissors: Ligg på ryggen. Strekk ut fotbladet og løft bena opp i luften til de danner en 90 graders vinkel med kroppen din. Pust ut mens du «klipper» med bena. Ikke rotér bekkenet under øvelsen.
Open leg rocker: Sitt på gulvet med god balanse. Løft bena i v-posisjon opp i luften og grip tak i hver legg/ankel. Fokusér på tærne med blikket. Pust inn mens du krummer ryggen til en c-form og ruller bakover. Pust ut mens du ruller tilbake til utgangsposisjonen.
Roll like a ball: Sitt på baken og trekk knærne opp mot brystet og anklene mot baken. Legg armene rundt bena, senk hodet mot knærne. Løft føttene fra gulvet så du hviler på halebenet. Stram magemusklene og rull bakover til skuldrene dine berører gulvet. (Pass på så du ikke ruller opp på nakken.) Rull tilbake til utgangspunktet.
Tren som stjernene
Tren som stjernene
Tren som stjernene
Tren som stjernene
Tren som stjernene
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer