Helse & Livsstil

Trenger sex ofte

Enkelte menn bør ha sex hver dag, viser ny forskning. Her ser du hvorfor.

Trenger sex ofte
Publisert
Sist oppdatert
Enkelte menn bør ha sex daglig, dersom de prøver å gjøre partneren gravid. Og de kan like gjerne ha sex med seg selv, som med partneren.

Poenget er at de trenger å ejakulere, melder BBC Health.

- Det er menn der ute som tror, og har partnere som tror, at å begrense antall ejakulasjoner vil gjøre dem mer fruktbare, sier doktor Allan Pacey i British Fertility Society, til BBC Health.

Men disse må tro om igjen, ifølge Pacey og ny forskning fra Sydney University i Australia.

Avholdenhet kan faktisk forverre sædkvaliteten hos dem som har sperm med DNA-skader. Menn som derimot ejakulerer daglig, reduserer sjansen for å ødelegge DNA, ifølge forskerne.

 • Derfor vil hun skille seg
 • Derfor mister han interessen


 • 42 menn deltok i undersøkelsen, og sæden deres ble undersøkt i et mikroskop. Alle hadde en redusert sædkvalitet, og hadde avstått fra sex i tre dager da eksperimentet begynte.

  Deretter ejakulerte mennene daglig i syv dager. Det ble tatt daglige prøver av spermen, og forskerne sammenlignet så denne sæden med den første prøven som var tatt etter tre dagers avholdenhet.
 • Tillater professor-sex

 • Hele 37 av mennene hadde en bedre spermkvalitet i deres daglige prøver, sammenlignet med den første prøven som ble tatt.

  - Denne forskningen viser at når du setter folk på et daglig ejakulasjonsregime, så reduserer det DNA-skader, sier Pacey.

  Tidligere har mange par blitt anbefalt å avstå fra sex i flere dager før de prøver å unnfange. Avholdenheten skal øke antall sædceller og derfor gjøre mannen mer fruktbar. Men selv om seksuell avholdenhet tillater antall sædceller å bygge seg opp, gjør altså ikke det automatisk mannen mer fruktbar.
 • Vil ha mye sex

 • - Jeg husker et par hvor kvinnen kun ville la mannen ejakulere når hun var i sin frukbare periode. Så den stakkars fyren gikk uten å ejakulere i nesten en måned av gangen, sier Pacey.

  Doktoren opplyser at hvis et par prøver å bli med barn, så er et opphold mellom to til tre dager å anbefale. En mann som har sæd med store DNA-skader - og nok antall sædceller - bør prøve oftere.

  Funnene ble nylig present på den årlige konferansen American Society for Reproductive Medicine.

  Trenger sex ofte
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer