Trening

Trening 2

Kondisjon 45 min; styrke 15 min.

Trening 2
Publisert
Sist oppdatert


På denne treningen anbefaler vi en intervallpreget kondisjonsøkt. Det vil si at du skal veksle mellom høyt tempo og lavere tempo. Her kan du variere med ulike intervaller. Et eksempel er 8 x 2 min hvor du løper, sykler eller driver annen kondisjonsaktivitet i 2 minutter så hardt du kan uten å bli helt stiv i muskulaturen og deretter hviler i 1.30 - 2 min mellom hvert drag. Dette gjøres 8 ganger.

Et annet forslag er 4 x 4 min (med 2.5-3 min pause mellom hvert drag). Pulsklokke vil være moro å bruke her. Husk å varme opp først (10-15 min) og trappe ned 5 min etterpå. Denne økten skal være slitsom og vil medføre stor forbedring i kondisjon. Dette vil resultere i at du etter hvert kan presse kroppen mer på de andre øktene.

Vi anbefaler styrketrening for kjernemuskulaturen (fokus på den indre muskulaturen i mage/rygg) etter intervalløkten. Dersom du er relativt utrent kan du gjerne gå fort og sakte som intervaller, eller bruke naturlige intervaller hvis du er i skogen (samme tempo, men følge terrenget slik at pulsen stiger naturlig i oppoverbakker og synker i nedoverbakker).

Intervalltrening er en krevende treningsform, men kan drives både av utrente og godt trente da hensikten er å presse seg selv på det nivået man er. Dermed kan en som er i god fysisk form løpe til utmattelse i løpet av 4 minutter, mens en person i dårlig fysisk form kan bli utmattet av rask gange i løpet av samme tidsperiode. Etter hvert vil også den utrente kunne begynne å løpe deler av intervallene og på sikt alle intervallene. Dette vil kunne være en fin målsetting.

Vi anbefaler styrketrening for kjernemuskulaturen (fokus på den indre muskulaturen i mage/rygg) etter intervalløkten.

 • Tilbake til ukeplanen • Trening 2
  Trening 2
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer