Trening

Trening med småtasser

Vanskelig for å komme i form etter svangerskapet? Slik kommer du igang.

Trening med småtasser
Publisert
Sist oppdatert
For det første – det har tatt kroppen ni måneder å lagre de ekstra fettreservene. Det er nemlig ikke «bare» mage selv om det kan se sånn ut. De aller fleste gravide har noen kilo ekstra etter at barnet, fostervæsken og morkaken er ute, og livmoren har skrumpet inn til normal størrelse igjen. Det er naturlig. Det har altså tatt noen månedere for kroppen å lage reservene, og du kan godt beregne like mange måneder før de er borte igjen.LES OGSÅ:
 • Jills beste mageøvelser
 • 8 øvelser: Sprettrumpefavoritter
 • Kroppen fortsetter å være i hormonell unntakstilstand så lenge du ammer. Myten om at ammingen fører til at kiloene renner av deg er kun en myte. Noen blir veldig slanke i denne perioden, men minst like mange opplever at de siste gjenstridige kiloene sitter bom fast så lenge de ammer. Det er som om kroppen passer på at du har litt ekstra lagringsenergi så lenge du gir fra deg mye til det lille, nye mennesket.En siste forklaring på at det kan ta tid å finne tilbake til gamle former, er at barseltilværelsen fort kan bli litt vel behagelig med mange kafébesøk og lite mosjon. Kafé er enkelt. Der kan du jo sitte med lille på fanget og nyte livet med barselsøstre. Det er kanskje litt mer komplisert med trening? Trening er en gave for nybakte mødre – det kunne jeg ønske at alle fikk oppleve. Ikke bare får du forbrenningen i gang, men du får også gjenerobret kroppen din. Du tar tilbake kroppen, normaliserer hormonene, opplever mestring og litt pause fra den ekstreme nærheten man får til et lite barn. Også orker du mye, mye mer i en uforutsigbar tilværelse!LES OGSÅ:
 • Få med kroppen ut
 • Ikke glem kondisen
 • «Jeg går jo tur med vognen», forsvarer mange jenter seg med.Det er supert, særlig om turene blir målrettet effektive i terreng med mange bakker. Da er det bare å ta på deg treningstøyet og trille i friskt tempo. Aller helst skal du bli svett i luggen og kjenne at pusten går tungt – i alle fall et par ganger i uken. Nøkkelen er nemlig å øke tempoet i treningstempo disse hellige to gangene hver uke. Da bedres formen rask, og når formen bedres settes forbrenningen opp flere hakk når du først er i aktivitet. DA skjer det noe.«Det er umulig å få trent, jeg må jo passe lille», er et vanlig utsagn. Javisst, det er jobben din dette året. Men det finnes muligheter. Min favoritt er to muligheter på treningssenter:Nummer 1: SatsBaby; klassene der du kan ta med lille. Volum og trening er tilpasset småtroll og din barselkropp. Suverent for dere begge. De små menneskene stortrives nemlig med musikk og synes at gyngende kropper fra sin plass i bag eller på matte. Også får de være med på styrketreningen mot slutten av klassen. Moro!LES OGSÅ:
 • 14 grunner til å gå i vannet
 • Tren deg til bedre sex
 • Nummer 2: Barnepass på treningssenter. Det er like greit å hoppe i det, for barnet ditt kan faktisk passes av andre selv om det føles vondt de første gangene. Barnet ditt har rett og slett godt av å oppleve at flere enn deg kan passe på. Dessuten skal de ikke mye gråting til før barnepasserne kommer ruslende og henter deg. Om du er veldig engstelig kan du legge treningen til dagens lengste soveperiode og plassere vognen slik at barnepasserne holder et øye med den og henter deg om minsten våkner mens du svetter.
 • Kom igang med jogging
 • Styrk deg slank
 • Disse to mulighetene er fantastiske, ikke bare fordi du får trent. Du møter også mange andre nybakte mødre og kan knytte hyggelige bekjentskaper mens dere utveksler informasjon om sovetider og milepæler i utviklingen mens det ammes etter trening.Når barnet ditt har passert de første tre månedene dukker det opp enda en mulighet, nemlig joggevogn. Du bør vente såpass lenge for at barnet skal ha litt kontroll på nakkemusklene siden. For så små barn må den være av typen som kan legges nesten helt ned. Du kan også tenke på å finne grusveier i stedet for steinete stier. Det siste kan bli litt vel mye humping for de aller misnet. Sørg for at turene er korte i starten – for din egen del. Det er nemlig ganske tungt i motbakkene. Joggevogn er flott for dere begge. Du får både frisk, luft, trening og naturopplevelse mens barnet ditt sover og sover. Hva med pappa? Han kan passe barn! Og om han ikke kan, må han lære NÅ! Både far og barn har godt av at du lar dem få litt alenetid. Dra ut rett etter amming, så har du et par timer før du trenger å bekymre deg. For sikkerhets skyld kan dere ha brystmelk eller erstatning på flaske i bakhånd så lenge babyen er bitteliten. God trening! Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.noLES OGSÅ:
 • Slik styrker du kjernemusklene
 • Jills beste rumpeøvelser
 • I joggeform på seks uker
 • Bli en morgenfugl
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer