<strong>CHAIRTEASE:</strong> KK.no-journalist Tone Ra Pedersen testet den nye treningsformen under The Nike Blast. Se video og vurdering av timen lenger nede i artikkelen. Foto: Per Ervland
CHAIRTEASE: KK.no-journalist Tone Ra Pedersen testet den nye treningsformen under The Nike Blast. Se video og vurdering av timen lenger nede i artikkelen. Foto: Per Ervland Vis mer

Trening

Treningen som fikk terningkast seks

Så morsom at du simpelthen glemmer hvor effektiv den er.

Publisert
Sist oppdatert
Trening på stepkasser og vippebrett har du sikkert hørt om. Men har du hørt om trening med stol?

- Come on, tease me! oppfordrer «Chairtease»-instruktør Marvin Foster Jr. fra USA.

Ja, for det er ikke stolleken det er snakk om - men Dita Von Teese-aktig stoldans.

KK.no testet Chairtease. Les vurdering og se video lenger nede i artikkelen.

<strong>OGSÅ FOR MENN:</strong> - Noen av bevegelsene er litt feminine, men du kan ta koreografien og gjøre den maskulin også, sier instruktør Marvin Foster Jr.  Foto: Per Ervland
OGSÅ FOR MENN: - Noen av bevegelsene er litt feminine, men du kan ta koreografien og gjøre den maskulin også, sier instruktør Marvin Foster Jr. Foto: Per Ervland Vis mer

Sexy stoldans

KK.no var på Nordens største danse- og treningsevent The Nike Blast (ekstern lenke). I Domus Athletica-hallen i Oslo var treningseliten samlet 5. og 6. januar. De beste av de beste instruktørene var invitert for å gi norske instruktører og treningsglade ny motivasjon - og en smakebit på nye konsepter.

KK.no testet ut de nye, sexy treningsformene Powerstrip og Chairtease. Sistnevnte er et konsept utviklet av Marvin Foster Jr.

- Chairtease er en dansetime med elementer fra jazz og burlesk hvor vi bruker stoler, sier Foster Jr. til KK.no.

- Det er mange instruktører som bruker forskjellig ustyr i danseklasser – ja, til og med håndklær. Det handler om å være kreativ.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


- Bli kjent med stolen

- Egentlig er dans med stol ikke noe nytt. En god venn av meg, Calvin Wiley, begynte allerede med stoldans for sju-åtte år siden.

- Min time heter imidlertid Chairtease, for den handler ikke bare om koreografien, men like mye om «attitude» og «teasing», understreker Foster Jr.

- Når du danser med et instrument er det litt mer komplisert. Jeg pleier derfor å kjøre en oppvarming hvor du kan bli kjent med stolen. Etter det har vi det bare moro og jobber med koreografien, og med en liten opptreden på slutten av timen.

Se store bilder fra Chairtease-timen her (VIDEO får du lenger nede i saken):

Også for gutter

- Hvem passer Chairtease for?

- Klassen passer for alle, vil jeg si. Jeg hadde en time i Stockholm for noen uker siden, og der var det faktisk ganske mange gutter – som det også var i dag.

- Jeg tror at alle som er åpne for konseptet, vil like det. Noen av bevegelsene er litt feminine, men du kan ta koreografien og gjøre den maskulin også.

Stem her!

Er Chairtease noe du kunne tenke deg å prøve?KK.no TESTER


Utgangspunkt:
Jeg er veldig glad i dansetimer, og for meg er det den beste formen for trening – fordi det er så gøy at du ikke merker at du trener. Da jeg hørte navnet Chairtease, ble jeg imidlertid noe skeptisk, og tankene gikk umiddelbart til lapdance...

Totalinntrykk:
Dette må være en av de beste dansetimene jeg har vært på (heldigvis hadde det ingenting med lapdance å gjøre)! Med elementer fra jazz og burlesk - som nevnt over - var koreografien som tatt rett fra Broadway eller Las Vegas. Det var sexy og showaktig, uten engang å nærme seg det vulgære.

Det kjentes noe uvant å danse med stol i begynnelsen, men etter oppvarmingen var det ikke noe problem.

Treningseffekt:
Svært god. Som under Powerstrip-timen gikk bevegelsene både høyt og lavt. Ifølge pulsklokka mi var treningseffekten like god som på en vanlig aerobictime. Stolen ble også flittig brukt, men det var absolutt ikke til i-ro-sitting, for å si det slik.

Hvem passer det for:
Bevegelsene er svært feminine, så jeg vil si at det er en time som nok hovedsakelig vil appellere til kvinner. Det var imidlertid flere gutter på timen som så ut til å ha det minst like gøy som oss jenter.

Det vil trolig være en fordel å ha noe erfaring fra dans eller å ha vært på en del dansaerobictimer før.

Karakter:

kkkkkk (6/6)

Se video her:[obj:media:9381]


Tilgjengelig i Norge?

Marvin Foster Jr. har dessverre ikke noen konkrete planer for norgeslansering av konseptet.

- Men kanskje det kommer en gang i framtiden. Jeg håper det, og er åpen for det, sier han.

KK.no tok en telefon til de to største treningskjedene for å høre.

ELIXIA:
- Vi utvikler et nytt konsept innenfor denne sjangeren som vi kommer til å lansere i høst som en stor dansekampanje, uttaler Johanna Fredriksson, produktsjef for gruppetrening i Elixia.

- Når du sier lignende konsept, inkluderer det også bruk av stol i timen?

- Det er informasjon som jeg dessverre ikke kan gå ut med på grunn av konkurransesituasjonen.

- Til info tilbyr Ringnes Park Pole Fitness og Colosseum Park Tease Dance, som er en enkel og utfordrende time hvor vi legger vekk sjenansen. Et boost for selvtilliten med enkel, morsom og litt dristig dans, sier Fredriksson.

Andre gruppetreningsnyheter som kommer på Elixia allerede i vår/sommer er blant annet Xycling Fusion - med fokus på de mentale aspektene med trening, Waterball -styrketrening med vannball, og Zumba Tonning – Zumba med små håndvekter.

SATS:
- Det ligger ikke i planene i nærmeste framtid, vi har veldig mye annet vi holder på med akkurat nå. Så det blir i alle fall ikke fram mot sommeren. Men vi gjør hele tiden en vurdering av nye treningskonsepter, sier Lars-Einar Petterson, kommunikasjonsansvarlig i SATS.

- Hvilke treningsnyheter har dere i vår?

- Jeg kan blant annet nevne Parkour – hvor ulike redskaper brukes som hindre, og Ginastica Natural – styrketrening ved hjelp av egen kroppsvekt. I tillegg har vi utendørs Tabata – sirkeltrening, og utendørs løpetimer. Les mer om SATS-nyhetene på deres hjemmesider.

Ja, absolutt!
 
117 (77%)
Tja, kanskje...
 
19 (13%)
Nei, definitivt ikke
 
15 (10%)
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer