Treningslyst

Trenings-venn gjør slanking enklere

De som trener sammen med noen har lettere for å gå ned i vekt enn de som trener alene.

VÆR TO OM DET: - De fleste legger sjelen i å finne den riktige dietten eller treningsprogrammet, men bruker ingen krefter på å skaffe seg et støtteappara, sier kiropraktor Adam Shafran.  Foto: www.imagesource.comAll Over Pres
VÆR TO OM DET: - De fleste legger sjelen i å finne den riktige dietten eller treningsprogrammet, men bruker ingen krefter på å skaffe seg et støtteappara, sier kiropraktor Adam Shafran. Foto: www.imagesource.comAll Over Pres Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Delt glede er dobbelt glede. Og delt svette er kanskje dobbelt svette? Trening går i alle fall unna lettere når du har noen å dele det med, skriver WebMD.

Mange eksperter sier at en treningsvenn kan utgjøre forskjellen på fiasko eller suksess når det kommer til planer om vektnedgang.

- De fleste legger sjelen i å finne den riktige dietten eller treningsprogrammet, men bruker ingen krefter på å skaffe seg et støtteapparat. Og det er ofte det som ødelegger for mange, sier kiropraktor Adam Shafran. Han har skrevet boken «You Can't Lose Weight Alone: The Partner Power Weight Loss Program.»

Gjør trening til rutine

Øker helsegevinstene

Leger ved Brown Medical School og Dartmouth University har funnet ut at folk som hadde en venn å trene med som gikk ned i vekt på en forbilledlig måte, også hadde større suksess når det kom til vektnedgang.
Kelly McGonigal, psykolog ved Stanford University og trener i yoga og fitness samtykker i at det er mange fordeler ved å trene sammen.

- Sosialt fellesskap øker helsegevinstene en får gjennom treningen. Når det blir morsommere å trene får man motivasjon til å fullføre treningsopplegget. Trening styrker immunforsvaret og virker forebyggende på stress.

Slank med trening

En god treningskompis

De fleste vet hva de ønsker seg hos en partner og en bestevenn. Men ikke bruk de samme referansene når du skal finne en diettvenn.

- Det er mulig du har en kjæreste eller en venn som du er veldig glad i, men hvis du fremdeles er overvektig og har problemer med å gå ned i vekt, kan det hende at det partnerskapet ikke er riktig akkurat når det kommer til det området i livet. Så let ikke etter de samme kvalitetene i en bestevenn som i en treningsvenn, sier Joey Dweck hos DietBuddy.com.

Du kan tåle at en diettvenn holder deg ansvarlig for hver sjokoladebit du tar, mens det ikke føles like greit når kjæresten din gjør det samme.

Design din egen diett

Gjensidig innsats

Unngå å kun fokusere på felles aktiviteter. Tren gjerne sammen, men still også opp for hverandre med barnevakt slik at den andre kan trene, del matoppskrifter og pilates-DVDer.

En annen ting du må tenke på, er at innsatsen må være gjensidig. Bli enige om hvor mye tid og energi dere vil bruke på partnerskapet. Snakk om hva dere trenger hverandre til i tiden som kommer.
Dersom du er ivrig bruker av internett og sosiale medier bør du finne en som er tilsvarende interessert, slik at dere lettere kommer i kontakt med hverandre. Er du mer glad i kommunikasjon ansikt til ansikt er det best å finne en likesinnet.

- For noen er det lettere å være en anonym internettvenn. Andre må ha noen de kan veie seg sammen med hver onsdag, sier Shafran.
- Det spiller ingen rolle, så lenge begge to trenger det samme.

Husk å snakke sammen, lytte til hverandre og oppmuntre hverandre. Og oppmuntring kan bety forskjellige ting. Noen liker å få skryt og motiverende tilrop, andre trenger en som drar dem ut av huset.

Trening for travle damer

Vennekontrakten

En kontrakt er ingen dum idé. Skriv ned hva dere er enige om, målene deres, og hvordan dere skal nå dem. Skriv ned delmål og hovedmål, både på vektnedgang og treningsmengde.

- Målene bør være spikret, men metodene dere skal bruke for å nå dem kan godt være fleksible, fordi dere kan endre dere underveis, sier Shafran.

Begge bør ha en kopi av det dere er blitt enige om, og henge den et sted man stadig ser den.

Funker det ikke mellom dere? Da er det ingenting i veien for å ta opp problemene, og hvis dere ikke finner ut av det - så er det lov å si opp kontrakten. Det skal være moro for begge, og det skal virke for begge. Funker det "for bra"?. Er dere blitt gode venner - sånn utenom også?

- Kjør på. En treningsvenn kan vise seg å være en venn for livet, og da kan dere støtte hverandre resten av livet, sier Dweck.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer