GRATIS: Den nye treningsappen til Nike (Nike Training Club) inneholder over 60 treningsøkter, er helt gratis og kan lastes ned fra App Store.  Foto: Per Ervland
GRATIS: Den nye treningsappen til Nike (Nike Training Club) inneholder over 60 treningsøkter, er helt gratis og kan lastes ned fra App Store. Foto: Per Ervland Vis mer

Nike

Treningsappen for deg med lite tid

Nikes nye app gir deg korte, men effektive treningsøkter - som du kan gjøre hjemme.

Publisert
For mange av oss kan det være vanskelig å få tid til trening i en hektisk hverdag.

Men det er faktisk ikke slik at du tilbringe timevis i treningsstudio eller på løpetur ute for å merke en effekt og komme i bedre form. Ja, bare en økt på 20 minutter kan være nok.

Synes du det er vanskelig å motivere deg selv, finnes detflust av knallgode treningsapper (applikasjoner til mobil/iPod) du kan bruke.

Et helt nytt tilskudd ble nylig lansert av treningsutstyrprodusenten Nike.

Se enkel videoguide om hvordan du bruker NTC lenger nede i saken!

LES OGSÅ: Slik kommer du deg oftere på trening

ENKEL Å BRUKE: Appen er helt enkel å bruke og det er lett å finne frem til de ulike programmene og øvelsene. I tillegg kan du legge inn egen musikk til programmene.  Foto: Faksimile: Nike.com
ENKEL Å BRUKE: Appen er helt enkel å bruke og det er lett å finne frem til de ulike programmene og øvelsene. I tillegg kan du legge inn egen musikk til programmene. Foto: Faksimile: Nike.com Vis mer

Over 60 ulike programmer

Nike Training Club (NTC) er en treningsapp med over 60 ulike treningsprogrammer utviklet av profesjonelle personlig trenere.

Den gir deg over 90 ulike øvelser, hver av dem grundig beskrevet både muntlig og med videosnutt (slik at du unngår feil teknikk og skader).

I tillegg kan du lett koble til egen nedlastet musikk, eller bruke Spotify og andre musikkprogrammer.

Appen er foreløpig kun tilgjengelig på iPhone og iPod Touch.

Det som er så smart med NTC-appen (i tillegg til at den er helt gratis!), er at den gir deg mulighet til å skreddersy et helt eget treningsprogram tilpasset ditt nivå og dine fokusområder.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Du blir «premiert»

Applikasjonen er utviklet slik at du får maksimalt ut av hver treningsøkt med innebygde «gulrøtter» for å motivere deg til å bryte dine grenser og oppnå ønskede resultater.

Og jo mer du trener med den, jo mer får du ut av den.

Oppnår du et av dine treningsmål blir du «premiert» (gulrot) med eksklusive treningsprogram og råd, satt sammen av verdenskjente toppidrettsutøvere, som for eksempel tennisstjernen Maria Sharapova.

ELSKER DET: SATS-instruktør Kristine Lium er blant dem som er stor fan av den nye appen til Nike, og bruker den regelmessig.  Foto: Cecilie Leganger
ELSKER DET: SATS-instruktør Kristine Lium er blant dem som er stor fan av den nye appen til Nike, og bruker den regelmessig. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

Supert for deg med lite tid

SATS-instruktør Kristine Lium er blant dem som har blitt superfan av den nye appen, som foreløpig kun er tilgjengelig på iPhone og iPod Touch.

Ifølge instruktøren er appen nemlig et genialt verktøy for deg som ikke har tid til å trene mye i studio, foretrekker hjemmetrening, for grupper som har lyst til å trene sammen, og som treningspartner når du er på ferie eller reise.

- En del treningsapper kan jo virke litt kompliserte, og i begynnelsen var jeg litt sånn «hmm..vi får prøve det ut», men nå synes jeg den er helt fantastisk, sier Lium til KK.no.

- Den er superenkel å bruke. Den gir gode instruksjoner, masse motivasjon og prepping underveis i øktene. Ja, det er nesten som å ha en egen personlig trener som står ved siden av deg.

- Det som også er så bra er at øktene kan utføres overalt. Har du lyst på litt ekstra piff, kan du også gå sammen i en gruppe, ta telefonen/iPoden på høyttaler, og så blir det som din helt personlige treningstime.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)Krever ikke apparater

Lium selv bruker appen regelmessig som en del av sitt personlige treningsopplegg.

- Jeg har kjørt en del med den nå i det siste. Den gjør trening så tilgjengelig, du har den jo med deg over alt. Så de dagene du kanskje ikke får kommet seg på den aerobictimen du hadde håpet, kan du bare bruke appen til å trene hjemme, sier hun.

- Det kreves ikke noe særlig apparater, noe som er veldig greit. Og til de øktene der det kreves apparater, så er det for det meste håndvekter, medisinball og den typen ting.

Se enkel videoguide om hvordan du bruker NTC nedenfor:


[obj:media:10311]Slik er øktene lagt opp

Treningsøktene er oppdelt i intervaller som er 15, 30 eller 45 minutter lange. Øktene blir beskrevet som funksjonelle - det vil si treningsøkter som trener hele kroppen og som fører til bedre balanse og stabilitet.

Fokus i øktene ligger på core muskulatur (kjerne), rygg, øvre kropp og nedre kropp. I tillegg er appen tilpasset for alle ulike nivåer – altså både for en profesjonell utøver og til en som aldri har trent før.

LES OGSÅ: Dette gjør vi oftest feil på trening

KK.NO TESTER: KK.no fikk være med da instruktører fra SATS Bislett og Nike tok en gjennomgang av en av timene fra appen denne uken. Her ser du noen av øvelsene.  Foto: Cecilie Leganger
KK.NO TESTER: KK.no fikk være med da instruktører fra SATS Bislett og Nike tok en gjennomgang av en av timene fra appen denne uken. Her ser du noen av øvelsene. Foto: Cecilie Leganger Vis mer

KK.no tester:

KK.nos journalister Cecilie Leganger, Tone Ra Pedersen, samt undertegnede fikk være med og teste et av treningsprogrammene fra NTC-appen på SATS Bislett denne uken.

Når du går inn på appen kan du velge treningsøkter ut fra følgende kategorier: Get Lean, Get Toned, Get Strong og Get Focused.

Vår treningsøkt lå innunder Get Lean, som dreier seg om tøff kondisjonstrening kombinert med litt styrke.

Etter at du har klikket deg inn på en av kategoriene kan du velge mellom nivåene Beginner, Intermediate og Advanced. Vår økt ble kjørt på Advanced (altså avansert).

Deretter velger du treningsprogrammet/økten du har lyst til å ta. Vi kjørte «Adrenaline Hit», som er en tøff kondisjonsøkt på 45 minutter.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)Dette synes vi:

Adéle:
- Jeg ble faktisk veldig imponert over hvor tøft dette var, og hvor grundig treningsprogrammet er lagt opp - med instruksjonsvideo, nedtelling før du bytter øvelse og god gjennomgang av teknikk underveis.

- Det var en fin kombinasjon av tøff kondisjon og enkel styrketrening (fokus på bevegelighet), og det hele minnet meg ganske mye om Nikes treningskonsept «Nike Get Fit» – som er en time som tilbys på SATS.

- Jeg synes dette virker oversiktlig, enkelt å følge med på, morsomt og tøft. I tillegg er det jo helt topp at man kan laste inn egen musikk til de ulike øktene, at du kan ha programmene med deg over alt og at du kan følge med på din egen utvikling, samt sette deg mål. Sist, men ikke minst – det er gratis, noe som er helt supert!
Dette skal testes mer!

Stem her!

Er dette en app du kunne tenke deg å prøve?Cecilie:
- Personlige trenere har fått en tøff konkurrent. Jeg var egentlig ganske skeptisk til hvor effektiv trening dette ville bli, men ble positivt overrasket. Adrenaline Hit-programmet byr på alt fra gå-på-fjellet-planke til russisk magetvist og harehopp.

- Økten varer i 45 minutter, og er ganske tøff. Heldigvis er det lettere intervaller innimellom, som balansetrening og knebøy. Og hvor mye gass du orker å gi, er jo opp til deg. I mitt tilfelle som gravid måtte jeg stå over en del av hoppingen.

- Appen virker lett å bruke, og er lagt opp pedagogisk med gjennomgang av øvelsene og nedtelling mellom hver økt. Du kan bruke den overalt – i skogen, på treningssenteret eller hjemme i stua. En glimrende motivator en dag du egentlig ikke vil trene er den også. Ikke minst er den gratis.

- Konklusjon: Jeg får lyst til å sjekke ut de over 60 andre treningsøktene applikasjonen har å by på! Dette kan bli en heftig høst.

Tone:
- Advanced-versjonen var skikkelig tøff, og du kom fort i gang og raskt opp i puls – med løping og høye knær. Programmet var på 45 minutter, men svært effektivt. Kondisjonstreningen var intens og styrkeøvelsene likeså.

- Jeg kan tenke meg at denne appen er midt i blinken for personer som ikke har så mye tid til trening – intensive, men korte økter er da alfa omega. Appen vil også være et supert alternativ til folk som foretrekker å trene hjemme. Du er ikke nødt til å ha treningsapparater eller mye plass.

- At du hele tiden får tilgang til nye programmer/øvelser jo mer du bruker appen, er dessuten en motivasjonsfaktor i seg selv – og det gjør jo også at appen aldri «går ut på dato», men hele tiden fornyer seg. Og at den er gratis, er selvfølgelig også et stort pluss.

Ja, absolutt
 
127 (81%)
Har den allerede!
 
25 (16%)
Nei
 
2 (1%)
Usikker
 
2 (1%)

Mer info om NTC

NTC applikasjonen er som nevnt kompatibel med iPhone 4/4S og iPod Touch.

Den er foreløpig tilgjengelig i tre språk - engelsk, kinesisk og japansk.

Den kan lastes ned kostnadsfritt fra App Store.

LES OGSÅ: Slik får du mest ut av treningen

Noe du lurer på? Spør KK.no


Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

LES OGSÅ: Dette gjør vi ofte feil under treningVi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer