Treningsklær

Treningstoppene vi har lyst på nå

Og som du har råd til, selv etter ferien.

<strong>HERLIGE FARGER:</strong> Treningstopper får man aldri nok av. KK.no har funnet frem til flere varianter. For pris og merke se lenger nede i artikkelen. Foto: Produsentene
HERLIGE FARGER: Treningstopper får man aldri nok av. KK.no har funnet frem til flere varianter. For pris og merke se lenger nede i artikkelen. Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Stilig treningstøy gir ofte litt ekstra motivasjon til å komme seg opp av sofaen og ut i skog og mark, eller på treningssenteret.

For selv om de fleste av oss trener for å svette, bli slitne og se resultater, er det greit å føle seg litt ok mens man humper opp og ned på tredemølla eller spinningsykkelen.

Sommerfarger er fortsatt hot

Nå som ferien er i ferd med å komme til veis ende, har nok mange av oss som har begynt å ta opp treningen igjen. Og hva er vel bedre da enn å kunne friske opp treningsgarderoben med noen fargeglade plagg som minner oss om at sommeren faktisk ikke helt er over?

I disse dager er det nemlig flust av tilbud, både i butikkene og på nettet. Og særlig innen treningstopper og t-skjorter, som man aldri kan få nok av, finnes det utrolig mye lekkert å velge mellom.

Vi tok en runde på nettet og fant 32 sporty og kule treningstopper til en «rimeligere» penge, som også lar deg svette så mye du vil uten at det blir ubehagelig når du hopper og spretter på stepkassen eller bosuballen.

LES OGSÅ: Vårens lekreste treningsjakker

Her er KK.nos kjøpetips: (artikkel fortsetter under bildespesial)

Reduserte priser

Dersom du er ute etter litt mer eksklusivt treningstøy, så har også flere designermerker reduserte priser nå på sensommeren, og på nettbutikker som The Outnet, My-Wardrobe og MyTheresa (eksterne lenker) får du tak i treningsklærsom er nedsatt i pris.

Nelly, Ellos, H&M og La Redoute (eksterne lenker) har også mange tilbud for tiden, og på Getinspired er det sommersalg med opptil det 50 prosent avslag på en rekke plagg.

LES OGSÅ: Treningsklær du kan handle på nett

Unngå treningsklær-tabbene

Vi har tidligere kommet med flere gode råd til hva du bør unngå når du skal handle treningsklær.

Her er noen av dem som gjelder for overdeler/topper:

1. Unngå topper/t-skjorter som viser magen
Sjansen er stor for at du irriterer dine treningskamerater hvis du viser mye hud. Det finnes nemlig minst 10 uskrevne regler på treningssenteret, og utfordrende klær er èn av dem.

I en sak der vi spurte KK.nos lesere om hva som er de verste motesyndene, syntes hele 26 prosent av dem at bar mage er det aller verste.

Dette gjelder også på treningssenteret. Styr derfor unna navlekorte topper og t-skjorter.

2. Unngå topper/t-skjorter med for lav utrigning
T-skjorten kan være så kul den bare vil, men går den for lavt ned foran vil puppene falle ut når du bøyer deg framover, eller spretter opp og ned.

Kanskje ikke like gøy når du tar solhilsen, løper eller ror med 20 kilo på bringa?

3. Klær i bomull er helt greit, men ikke best
Når bomull blir vått blir det kaldt og tungt å ha på seg, noe som er veldig ubehagelig. Da er klær i funksjonsmaterial/stoffer som puster og transporterer svette bort fra kroppen mye bedre, særlig hvis du skal gjennomføre lange økter ute i vær og vind.

4. Unngå klær i dårlig kvalitet
Treningstøy skal være behagelig å bruke, og i et stoff som trekker fuktigheten fra kroppen, slik at man ikke blir kald. Dette er spesielt viktig på overkroppen, hvor man fort kan bli svært avkjølt.

Se etter topper/overdeler som puster, og som gjerne har noen luftehull her og der. De må gjerne sitte litt stramt på kroppen.


Stell pent med tøyet

For å sikre seg at treningstøyet ditt holder en stund (noe som kan være en fordel dersom du har brukt litt penger på det), er det lurt å stelle pent med det – spesielt når det gjelder vask.

John Øivind Hauge, butikksjef ved Anton Sport Colosseum i Oslo, har tidligere avslørt at bruk av vaskemiddel i pulverform er den vanligste tabben vi nordmenn begår når det gjelder vask av treningstøy i syntetisk materiale.

- Det du absolutt bør unngå er å bruke vaskemiddel i pulverform når du skal vaske tøyet. Årsaken er at pulveret ikke blir vasket ordentlig ut av tøyet, noe som sliter veldig, særlig på superundertøy, har Hauge uttalt.

Ifølge butikksjefen er det også viktig er å ikke bruke tøymykner. Enzymene i tøymyknere kan nemlig løse opp stretchfibre, og ved flere vask blir disse fibrene slappere og mister stretcheffekten. Ifølge Hauge mister du også reklamasjonsrett hvis du bruker tøymykner på treningsplaggene.

- I likhet med vaskepulver er tøymykner også vanskelig å få ordentlig ut av tøyet, og plagg som er laget av stoffer som skal transportere svette, som superundertøy og treningstrøyer, blir veldig fort slitt og skadet av det, sier Hauge.


Slik vasker du det riktig

Gjør dette før du starter maskinen:
 • Det absolutt viktigste er å bruke flytende vaskemiddel.
 • Et godt råd er også å følge vaskelappen på plagget, og ikke vaske det over 30-40 grader.
 • Du bør i tillegg unngå maksimal sentrifugering og bruk av tørketrommel.

  Dette bør du gjøre med tøyet etter at du har brukt det:
 • Det som er mest lønnsomt etter at du har trent er å skylle tøyet i kaldt vann, for å bli kvitt salt og andre flytestoffer.
 • Etter at du har skylt tøyet bør du henge det opp til tørk. Deretter er det faktisk fritt fram å bruke det igjen.

  Så ofte bør du vaske treningstøyet:
  - Hvor ofte man vasker tøyet er litt uavhengig fra person til person, og det kommer også an på hvor mye man svetter, eller om man vil unngå svettelukt. Men strengt tatt behøver du ikke vaske det så ofte som mange tror, har Hauge uttalt:

 • Ordinært treningstøy kan du vaske etter sånn tre-fire øker, så fremt du skyller det etter bruk.
 • Treningstøy som har antibakterielle midler i seg trenger du ikke vaske så ofte som ordinært treningstøy.


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer