Treningstøy

Treningstøyet du bør droppe i regnet

Ikke alle treningsklær passer like godt til vått føre.

UNNGÅ DETTE: Topp og joggebukse i bomull bør du helst unngå når det regner. Ikke bare blir du klissblaut og kanskje sjuk, men det blir mye tyngre å løpe også. Bomull trekker til seg regnvannet og gjør buksene tunge og kalde. Ellers takk! Foto: Getty Images
UNNGÅ DETTE: Topp og joggebukse i bomull bør du helst unngå når det regner. Ikke bare blir du klissblaut og kanskje sjuk, men det blir mye tyngre å løpe også. Bomull trekker til seg regnvannet og gjør buksene tunge og kalde. Ellers takk! Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du også bitt av løpebasillen? Det virker som om hele landet higer etter løping om dagen, og det uansett vær. For mange er regn og mer moderate temperaturer å foretrekke framfor skikkelig varme sommerdager med høy luftfuktighet, så kanskje ønsker du innslagene av regn og typisk høstvær velkommen. Er du blant dem som liker å løpe, selv når det regner, kan det være verdt å få med seg disse tipsene fra FitSugar.com. (Saken fortsetter under bildet.)

Bli sett

Dersom du løper langs veien, bør du sørge for at det er lett for både biler, syklister og fotgjengere å se deg. Grått tøy mot grå asfalt på en grå dag kan få fatale konsekvenser, så tenk deg om før du legger ut på løpeturen din. Velg fargerike klær, gjerne med reflekser, eller gå for en vanntett hodelykt. (Saken fortsetter under bildet.)

Hold deg tørrest mulig

Unngå treningsshorts og -bukse i bomull, da de bare vil trekke til seg alt regnet og gjøre deg søkkvåt. Velg heller underdeler i lette, vannavstøtende materialer. Bomullssokker er et svært dårlig valg. Finn heller sokker av ull eller et annet materiale som gjør at vannet preller av. Hvis det virkelig bøtter ned, bør du velge en regnjakke eller et annet vanntett plagg på overkroppen. Bruker du klær som trekker til seg masse vann, blir du ikke bare våt, men også tyngre, og det blir tøffere å løpe slik du vil. Hold deg unna vanndammene. Våte føtter får lettere gnagsår, og ingenting ødelegger løpegleden som skikkelige gnagsår. (Saken fortsetter under bildet.)

Beskytt utstyret

Dersom du liker å løpe med musikk på ørene, bør du sørge for at du har vanntett beskyttelse på telefonen eller mp3-spilleren. I verste fall kan du bruke en plastpose med lukkemekanisme (en såkalt ziplock-pose). Du bør også ha vannfaste øretelefoner. Om det begynner å tordne og lyne, bør du ta dem ut av ørene for å være på den sikre siden. Ja, du bør faktisk komme deg innendørs om du plutselig befinner deg midt i et skikkelig tordenvær.

Solbriller?

Det virker kanskje fjernt å ta på seg solbriller når det regner, men de beskytter øynene dine mot regn såvel som mot sol. Om du ikke vil piskes i øynene av regndråpene, kan solbriller faktisk være smart selv i regn. Du kan også bruke caps for å ta vekk noe av vannet, men det er best om du har impregnert den først, slik at den ikke blir dyvåt og tung.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer