Trening

Treningstrendene vi ler av

Strippedans eller rockering? Sjekk hva som funker, og hva du bare får latterkrampe av.

Woman playing with hula hoop Foto: www.imagesource.com
Woman playing with hula hoop Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Før du melder deg på en sirkus-inspirert treningsklasse eller kjøper en stabel sukkertøyfargede rockeringer, les denne guiden og sjekk hva som fungerer, og hva som ikke gjør det. Husk også at selv om noen treningsformer ikke gir deg maksimalt treningsutbytte, så kan de være velegnet som gruppeaktivitet sammen med gode venner; uansett mye bedre enn å sitte i sofaen.
 • Digg deg selv
 • Finn treningsgnisten
 • Bli sprek som stjernene
 • Snarveien til trendkroppen
 • Hollywoods hemmelige treningstips
 • 1. Rock deg i form

  Rockeringen fylte nylig 50 år og har definitivt gjort et come back siden supermodeller som Eva Herzigova rocket seg til en stram mage for fem år siden. Det er også kvinner som har størst utbytte av den lille treningsringen, og formfullendte kjendiser som Beyoncé og Shakria har skjønt nettopp dét. Men fungerer det? - Den lette og tradisjonelle rockeringen toner magen din, og er også fin kardiovaskulær trening (kondisjons – og fettforbrennende trening), sier Jim White, personlig trener og talsmann for the American Dietetic Association (ADA)De nyere variantene som veier mer for å gi økt treningsdutbytte, mener han virker mot sin hensikt.

  2. Strippetrening

  For ca. fem år siden eksploderte også interessen for strippetrening, med kjendiser som Pamela Anderson og Carmen Electra som ivrige tilhengere. Andre som stadig observeres på vei til eller fra «strippestudioet»er Lindsey Lohan, Kate Hudson, Teri Hatcher og Rod Stewarts datter, Kimberly Stewart.Men fungerer det?- Det gir deg bedre selvtillit, og det er god trening, sier White. Men som fast treningsrutine anbefales det likevel ikke. - Har du svake ankler eller er litt var, husk at å iføre deg skyhøye stilletthæler lett kan resultere i skader. Skoene gir ikke god støtte verken for føtter eller ankler, advarer Cedric Bryant, lege og ledende forsker ved The American Council on Exercise.

  3. Sabeltann-trening

  En ny dille er det lange sverlignende plastikkredskapet, det såkalte body blade som skal løftes over hodet og svinges rundt for å oppnå 270 muskelsammentrekninger per minutt, og for å gi deg vaskebrett og flotte skuldre som bevarer de runde formene. Men fungerer det? - Selv om det anses for å være en ny trend om dagen, så har dette blitt brukt i fysioterapi i årevis. Treningsformen utfordrer det nevromuskulære systemet, hvordan nervene kommuniserer med muskene dine, og kroppen re-lærer denne prosessen. Men utover det har det ingen ting for seg, og man vet ikke hvor mange kalorier som brennes, da det visstnok er «vanskelig å kalkulere», ifølge Jim White.

  4. Sirkus-aerobic

  Aerobic er for pyser, mens det å kombinere sirkusstunt med trening er det nye. Å henge opp ned etter beina og utfordre tyngdekraften er nemlig svært effektivt, ifølge amerikanske treningsstudioer som Crunch. - Dette er ikke for nybegynnere, men passende for deg som er kvalifisert til å jobbe som sirkusakrobat. Du vil ganske sikkert oppleve å føle deg utilstrekkelig og det siste du trenger er vel nok en grunn til ikke å dra på trening, sier White.

  5. Fise-yoga

  Dersom du trodde det å få i seg fiber var den eneste måten å motvirke oppblåst mage, tro om igjen. Det nyeste på yogafronten er positurer som virkelig setter fart i sakene, og det i et fullsatt rom. Blant annet handler det om ligge flatt på ryggen og trekke knærne inn mot din anspente mage, i den hensikt å få deg til å slippe ut luft, samt gjøre deg sterkere og mer fleksibel. - Øvelsene(e) trener nedre del av ryggen, men jeg kan ikke se at det å kvitte seg med luft i magen kan ha noen treningsmessig effekt, sier han.

  6. Virtuell trening

  Det nye nintendospillet, Nintendo Wii Fit er blitt gjenstand for mange tester etter at det kom på markedet. Noen mener det er bare tull, andre bare klapper i hendene for at late ungdommer kan få litt treningsutbytte mens de spiller tv-spill. Men fungerer det?- Nintendo Wii Fit er blitt veldig populært, men det er kun skihoppingen som fordrer at man må holde posisjonene over et visst tidsrom og praktisere ulike pusteteknikker. Som balansetrening, så kan skihoppingens prinsipp fungere, men i stedet for å holde en posisjon i få sekunder for deretter å rette deg opp: gjør øvelsen i sakte film for å tone musklene og trene baksiden, sier White.

  7. Trening foran tv-apparatet

  Treningsvideoer finnes i alle mulige varianter, ja - du kan til og med kjøpe videoer som demonstrerer nakenyoga. Kjente profiler som har sett nytteverdien av dette er datteren til Oprahs egen helseekspert, Dr. Mehmet Oz, Daphne, som har utarbeidet egne treningsopplegg for studenter. Men fungerer det?- Problemet er at det ikke er nok å bare trene foran tv-apparatet 20 minutter. Det er mye mer som skal til; både rett kosthold, kondisjons – og styrketrening. Med respekt for alle disse treningsvideoene; det handler om hardt arbeid, selv om du gjerne kan kombinere mattetrening med andre treningsformer, sier White.
 • Trening for tiltaksløse
 • Finn noen å svette med
 • LES OGSÅ:
 • Bikinifin på 6 uker
 • Proteiner bygger muskler
 • Slik får du drømmemagen
 • Tren bort kiloene
 • Styrk kjernen din
 • Jills ti beste treningstips
 • Sprettrumpefavoritter
 • Slik finner du toppformen
 • Slik holder du nyttårforsettene
 • Slik trener du riktig
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer