Skikkelig middag er viktig å få i seg hver dag. Har du ikke alltid tid, er faktisk en blings med sunt pålegg helt greit. Se hva du bør velge som pålegg her.
Trenger du inspirasjon, kan du sjekke ut de mange gode oppskriftene her hos KK.no.
Mange foretrekker kjøtt til middag. Det er jo greit, men husk at du helst bør spise fisk to ganger i uka. Ofte inneholder nemlig kjøtt en god del mettet fett. Dette gjelder spesielt farsemat som pølser, kjøttkaker og kjøttdeig av storfe og svin.
Om du bruker slike kjøttprodukter i middagen, finnes det noen triks som kan brukes for å fjerne noe av fettet fra retten.
LES OGSÅ: Velg den sunneste kjøttdeigen
1. Kjøl ned maten
Om du har tid, så kan du kjøle ned gryteretten, sausen eller suppa i kjøleskapet når den er ferdiglaget.
Da vil fettet stivne på toppen (du vet jo hvordan fårikålrestene ser ut når du tar dem ut av kjøleskapet), og du kan ta det vekk med skje, eller ved å presse plastfolie ned på overflaten, dersom det ikke er så store fettmengder.
Nå er det ikke alltid du har tid til å først kjøle ned middagen, og så varme den opp igjen, men for restemat er det et kjekt triks å bruke.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger