Kjøkkentriks

Triksene som fjerner fett fra middagen

Gjør rettene litt magrere på 1-2-3.

MAGRERE MIDDAG: Sjekk ut de tre metodene for å redusere fettmengden i middagsmaten. Foto: dusk - Fotolia
MAGRERE MIDDAG: Sjekk ut de tre metodene for å redusere fettmengden i middagsmaten. Foto: dusk - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skikkelig middag er viktig å få i seg hver dag. Har du ikke alltid tid, er faktisk en blings med sunt pålegg helt greit. Se hva du bør velge som pålegg her.

Trenger du inspirasjon, kan du sjekke ut de mange gode oppskriftene her hos KK.no.

Mange foretrekker kjøtt til middag. Det er jo greit, men husk at du helst bør spise fisk to ganger i uka. Ofte inneholder nemlig kjøtt en god del mettet fett. Dette gjelder spesielt farsemat som pølser, kjøttkaker og kjøttdeig av storfe og svin.

Om du bruker slike kjøttprodukter i middagen, finnes det noen triks som kan brukes for å fjerne noe av fettet fra retten.

LES OGSÅ: Velg den sunneste kjøttdeigen

KJØL NED: Når maten kjøles ned, vil fettet stivne på overflaten. Foto: JackF - Fotolia
KJØL NED: Når maten kjøles ned, vil fettet stivne på overflaten. Foto: JackF - Fotolia Vis mer

1. Kjøl ned maten

Om du har tid, så kan du kjøle ned gryteretten, sausen eller suppa i kjøleskapet når den er ferdiglaget.

Da vil fettet stivne på toppen (du vet jo hvordan fårikålrestene ser ut når du tar dem ut av kjøleskapet), og du kan ta det vekk med skje, eller ved å presse plastfolie ned på overflaten, dersom det ikke er så store fettmengder.

Nå er det ikke alltid du har tid til å først kjøle ned middagen, og så varme den opp igjen, men for restemat er det et kjekt triks å bruke.

FJERN FETTET: Stekes kjøttbitene eller kjøttdeigen først, kan du fjerne mye av fettet før du fortsetter matlagingen. Foto: manla - Fotolia
FJERN FETTET: Stekes kjøttbitene eller kjøttdeigen først, kan du fjerne mye av fettet før du fortsetter matlagingen. Foto: manla - Fotolia Vis mer

2. Fjern fettet etter at kjøttet er brunet

Dersom oppskriften går ut på å brune/steke kjøttet først, og så ha oppi de andre ingrediensene, er det lurt å helle ut det smeltede fettet og eventuelt også legge kjøttet i en sil og gi det en skyll i varmt vann.

Da får du fjernet det aller meste av det mettede fettet.

LES OGSÅ: Så mye mettet fett er ok

ISBITTRIKSET: Fjern overflødig fett fra gryteretten eller suppa med en isbit. Foto: Stine Okkelmo
ISBITTRIKSET: Fjern overflødig fett fra gryteretten eller suppa med en isbit. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

3. Fang fettet med en isbit

Dette trikset kan du bruke helt på tampen av kokkeleringen, når middagen er serveringsklar.

Ha en isbit oppi gryteretten, sausen eller suppen, og den vil gjøre at overflatefettet stivner, og det blir ganske lett å fjerne det med en skje.

Vær kjapp, for den varme retten vil få isbiten til å smelte ganske fort. En mer avansert metode er å pakke isbiten inn i et rent kjøkkenhåndkle og dyppe den ned i matretten. Da vil fettet feste seg til tekstilet.

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer