Sminke

Triksene som holder deg fresh hele sommeren

Se frisk, vakker og opplagt ut - nesten uten innsats.

SOMMERFRESH: De fleste av oss drømmer om en frisk og vakker sommerlook hele ferien gjennom! Foto: Getty Images/iStockphoto
SOMMERFRESH: De fleste av oss drømmer om en frisk og vakker sommerlook hele ferien gjennom! Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Sommeren er tiden for litt forenklede rutiner, også på sminke- og hårfronten.

Det gjelder å komme seg kjappest mulig ut for å nyte dagene, og kraftig sminke eller overstylet hår er uaktuelt for mange av oss.

Med noen enkle grep kan du spare både tid og penger, men fortsatt se sommerfresh og flott ut.

VELSTELTE BRYN: Det er fint med velstelte bryn, men husk at du ikke bør nappe for mye! Foto: Image Source
VELSTELTE BRYN: Det er fint med velstelte bryn, men husk at du ikke bør nappe for mye! Foto: Image Source Vis mer

Fiks øyebrynene

Vakre bryn rammer inn øynene og gjør at du umiddelbart ser mer velstelt ut. Det gjelder å finne en kledelig form som passer akkurat for ditt fjes, og så bare vedlikeholde denne gjennom sommeren.

For de fleste av oss skal det ikke mer til en lett forming med pinsetten (ikke napp for mye!) før brynene straks ser bedre ut.

Har du veldig lyse øyebryn, kan det lønne seg å farge dem. Fyldigere bryn er in nå, og brynene ser straks fyldigere ut om du farger dem. Mye av håret er nemlig mer dun enn hår, og gir du disse lyse dunene farge, får du fyldigere bryn i en fei. Kanskje trenger du ikke å fylle dem inn i det hele tatt.

LES OGSÅ: Så lang tid bruker vipper og bryn på å vokse ut igjen

SLIPP DETTE: Om du farger øyevippene dine, kan du droppe maskaraen og likevel føle deg fresh og fin. Foto: Colourbox
SLIPP DETTE: Om du farger øyevippene dine, kan du droppe maskaraen og likevel føle deg fresh og fin. Foto: Colourbox Vis mer

Slik farger du brynene selv

Når du skal farge øyebrynene selv, gjelder det å velge en farge som passer din hudfarge og hårfarge. Det er veldig vanlig å velge for mørke farger, så prøv heller en som er en nyanse eller to lysere enn du først tror. De fleste kler kalde toner, så prøv å finne en som er askebrun eller en annen kald brunfarge.

Beskytt huden: For å unngå at huden rundt brynene farges, kan du bruke en Q-tips eller en sminkekost til å smøre huden her med en fet krem eller vaselin. Dette forhindrer at fargen smitter over på huden, og gjør det nesten umulig å gjøre feil.

Følg bruksanvisningen: Bland ingrediensene slik produsenten forklarer at du skal gjøre det. Da får du en riktig konsistens som ikke drypper.

Vær nøye: Jobb raskt, men vær nøye. Det er viktig å få fargestoffet på alle hårene, også smådunet du ikke ser så godt. Sørg derfor for å ha godt lys og riktig utstyr. En gammel mascarakost som er godt renset er utmerket til å legge på fargen.

Prøv deg fram: Start forsiktig og jobb heller opp intensiteten ved å farge flere ganger. Altfor mørke øyebryn kan se veldig påfallende ut, og ha stikk motsatt effekt enn bryn med perfekt farge og form. Sjekk fargen etter fem minutter. Du ser raskt om den trenger mer tid. Hold deg til tidene som anbefales i bruksanvisningen, og farg heller på nytt litt seinere, hvis det ikke blir mørkt nok.

Gjør det jevnlig: Gjenta fargingen når du ser brynene begynner å bli blasse eller lyse igjen, gjerne etter to til tre uker.

Permanent farge til bryn og vipper koster rundt 70 kroner, og du finner det i de fleste butikker som selger sminkeprodukter.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: Perfekte bryn på 1-2-3

REKKEFØLGEN TELLER: Sjampo først, så kur, så balsam. Noen kurer trenger ikke å etterfølges av balsam, men bruk aldri balsam før hårkur. Det er fullstendig bortkastet bruk av en hårkur.  Foto: Getty Images/iStockphoto
REKKEFØLGEN TELLER: Sjampo først, så kur, så balsam. Noen kurer trenger ikke å etterfølges av balsam, men bruk aldri balsam før hårkur. Det er fullstendig bortkastet bruk av en hårkur. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer

Farg øyevippene

Maskara er nok det vanligste svaret på spørsmålet «hvilket sminkeprodukt går du ikke ut døra uten å ha tatt på deg?».

Det lille produktet har en nærmest magisk effekt på utseendet. Vi ser mer våkne og opplagte ut med en gang, øynene virker større og vi ser rett og slett mer velstelte ut.

LES OGSÅ: Kan ødelegge vippehårene dine

Mange liker likevel ikke å bruke vannfast maskara, og det er ikke til å komme utenom at dette er å foretrekke når det er varmt og fuktig ute – og ikke minst om vi skal hoppe i vannet.

Alternativet er da å farge vippene, så slipper du å bekymre deg for om svette, vann, sol eller vind som gir deg vaskebjørnøyne.

LES OGSÅ: Ta ut linsene før du sverter vippene

(Saken fortsetter under bildet.)


Bytt ut balsamen

Et annet triks for å spare både tid og penger i sommer, er å bytte ut balsamen med en god hårkur.

Håret trenger vanligvis litt ekstra fukt i sommermånedene, siden varme, sol, klorin og saltvann bidrar til å tørke ut håret.

Fuktighetsgivende hårkurer trenger stort sett ikke å etterfølges av balsam uansett, så det er bare bortkastet å bruke begge deler i dette tilfellet.

LES OGSÅ: Vasker du håret i riktig rekkefølge?

Akkurat som med balsam, skal hårkuren bare påføres i lengdene. Håret nærmest roten blir bare tungt om du bruker dette produktet helt inn.

Trenger ikke håret ditt så mye fukt, kan du bytte ut balsamen med hårkur bare annenhver gang.

LES OGSÅ: Så ofte bør du kure håret

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer