Kosthold

Triksene som tar knekken på sår hals

Å gurgle saltvann reduserer hevelse og slim i halsen, men ikke svelg det!

TILSETT LITT SALT I VANNET: Ved å grugle saltvann kan du redusere både slim og hevelse i halsen, som bidrar til at du blir kvitt bakterier raskere.  Foto: Thinkstock.com
TILSETT LITT SALT I VANNET: Ved å grugle saltvann kan du redusere både slim og hevelse i halsen, som bidrar til at du blir kvitt bakterier raskere. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sår hals er ofte det første tegnet på en forkjølelse, og ingenting er så kjedelig som å bli sengeliggende med rennende nese og et hode fullt av bomull.

Uansett hva som er årsaken til forkjølelsen din, er det smart å finne noe som hjelper ganske raskt.

Selv om det beste tidligere er blitt sagt å være C-vitaminer, finnes det mange andre ting som vil hjelpe deg med å bli frisk raskere, skriver FoxNews.com.

LES OGSÅ: Sår og vond hals - hva kan årsaken være?

LES OGSÅ: Drikk dette før trening

Gurgle saltvann

Flere studier har vist at det å gurgle varmt saltvann flere ganger om dagen kan redusere hevelse og slim i halsen, og på den måten blir du raskere kvitt bakterier.

En generell anbefaling er å løse opp en halv teskje i en kopp med vann.

Hvis du syns saltsmaken blir for ubehagelig, kan du prøve å tilsette litt honning for å få en søtere smak. Men husk for all del at du spytter ut vannet etterpå, og ikke svelger det. 

Halspastiller

Å suge på pastiller, eller drops kan bidra til å stimulere produksjonen av spytt i munnen, og hjelpe til med å holde munnen og svelget fuktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.