Eddik

Trikset som fjerner den vonde røyklukten

Hatt en fest der mange har røyket inne? Løsningen finnes i kjøkkenskapet.

STINKER RØYK: Røyk og gammel fyll er ikke akkurat den beste odøren du kan fylle huset med. Og det kan ta en stund før lukten forsvinner ordentlig. Heldigvis så finnes det et enkelt og billig råd. Foto: Photographee.eu - Fotolia
STINKER RØYK: Røyk og gammel fyll er ikke akkurat den beste odøren du kan fylle huset med. Og det kan ta en stund før lukten forsvinner ordentlig. Heldigvis så finnes det et enkelt og billig råd. Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du våkner opp dagen derpå og kjenner røyklukten fra stua vil du raskt angre på avgjørelsen om at det var greit at gjestene røyket inne. Røyk og gammel fyll er ikke akkurat den beste odøren du kan fylle huset med.

Men hvordan blir du kvitt det?

Du bør selvfølgelig åpne vinduer og dører for å lufte ut, og håpe at den friske luften utenfra vil rense inneluften. Men røyklukt er sleipe greier å kvitte seg med, så ikke bli overrasket dersom det ikke helt gjør susen.

Heldigvis er ikke gode råd alltid dyre. Faktisk finnes det noe som hjelper, og det beste er at du antageligvis allerede har det i kjøkkenskapet ditt. Vi snakker selvfølgelig om eddik!

Fjerner ubehagelige lukter

– Ja, eddik i vann fjerner lukt, sier rengjøringsekspert og forfatter av boken Rent – så enkelt, Else Liv Hagesæther til KK.no.

Eddik finnes riktignok i flere ulike varianter, men til daglige gjøremål som å fjerne lukt eller vaske, bør du gå for vanlig hvit eddik 7 prosent. Og som Hagesæther også tidligere har fortalt til KK.no, er det vanlig å bruke eddik utblandet med vann. Desto mer vann, desto svakere løsning. Her finnes det ikke noe fasitsvar på hvor mye du trenger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer