<strong>FÅ FANTASTISKE BEIN:</strong> Du trenger ikke ligge ute i solen i timesvis for å få den perfekte gløden. Alt du trenger er en skimmerolje. Finn din favoritt! Foto: Thinkstock.com
FÅ FANTASTISKE BEIN: Du trenger ikke ligge ute i solen i timesvis for å få den perfekte gløden. Alt du trenger er en skimmerolje. Finn din favoritt! Foto: Thinkstock.com Vis mer

Selvbruning

Trikset som gir deg fantastiske legger

En skimmerolje gir beina dine nydelig brunfarge og naturlig glød - uten selvbruning.

Publisert
Sist oppdatert
Selv om du kanskje har funnet den perfekte kjolen for sommeren, blir det ikke helt det samme når leggene dine vitner om mange måneder uten sol.

Heldigvis finnes det flere triks som bidrar til at du får den perfekte brunfargen - uten flere timer i solen, eller i solarium.

Selvbruning er kanskje den enkleste - og mest hudvennlige, måten å bli brun på. Likevel er det fort gjort å få stygge skjolder, en ujevn farge eller en unaturlig nyanse hvis du er litt slurvete med påføringen.

Løsningen - og særlig for deg som ønsker en kjapp, gyllen glød, kan derfor være en såkalt «skimmerolje».

LES OGSÅ: Dette er helt fantastisk til håret

Gi beina dine den perfekte gløden

Stadig flere av oss higer etter en naturlig brunfarge, gjerne litt ala nyansen til hertuginnen av Cambridge, Kate Middleton.

Til tross for at eksperter kan fortelle at den flotte brunfargen skyldes gode hudpleie-rutiner, er det faktisk enkelte produkter som vil hjelpe deg et godt stykke på vei, og skimmerolje er ett av disse.

- En tørrolje med bronze har ingen solfaktor, men vil gjøre huden gyllen uten at du får problemer med skjolder. Den er blant annet perfekt til leggene, forteller Tore Petterson som er den offisielle makeup-artisten for The Body Shop.

I forbindelse med offintligjøringen av Lily Cole som Body Shop sin internasjonale ambassadør, lanserer den kjente kjeden en sommerkolleksjon hvor du blant annet kan skimmerolje til både ansiktet og kroppen.

Trikset med skimmerolje er å smøre den ut i raske, jevne bevegelser - slik at du unngår ujevnheter.

Hvis du vil ha en litt mørkere tone, kan du bare smøre et lag til (husk å la det første laget tørke først).

LES OGSÅ: Hårproduktet du virkelig bør huske

Disse skimmeroljene gir den perfekte gløden:Slik får du den beste fargen

I likhet med selvbruning bør du forberede huden din godt før du påfører skimmeroljer/tørroljer. Dette for at du skal oppnå best og penest resultat.

Før du smører deg bør du gjøre dette:
 • 1. Skrubb huden godt med hampvott eller skrubb for kroppen. Da fjernes den tørre huden som er årsaken til at fargen blir ujevn. Husk å skrubbe ekstra godt på albruer, knær og føtter.
 • 2. Hvis du skrubber deg rett før selvbruningen skal du unngå oljete sukker- og saltskrubber.
 • 3. Skrubb deg gjerne en dag i forveien eller på morgenen. Da bruker du ikke så lang tid på en gang.
 • 4. Velg deg et område av gangen, for eksempel den ene leggen, og smør med raske bevegelser. Pass på at alle steder blir like jevnt smurt med lik mengde krem.
 • 5. Vask hendene godt!
 • 6. Avslutt med et lett lag med bodylotion over hele kroppen. Da blir fargen garantert jevn. Fargen blir kanskje bitte litt svakere, men det er bedre enn skjolder. Husk overgangen til føttene, og smør resten av kremen på hendene.
 • 7. La kremen trekke godt inn i huden før du tar på løstsittende tøy.
 • 8. Unngå vann i 4 timer. Dette er også en av grunnene til at det er best å ta selvbruning på kvelden.
  LES OGSÅ: Selvbruning til skrekk og advarsel

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer