FAVORITTMAT: Pizza er en vinner på middagsbordet. Se hvordan du får bunnen perfekt. Foto: Fotolia
FAVORITTMAT: Pizza er en vinner på middagsbordet. Se hvordan du får bunnen perfekt. Foto: Fotolia Vis mer

Pizza

Trikset som gir sprø pizzabunn

Slik unngår du at den blir bløt og vassen.

Vi nordmenn er et pizzaelskende folk. Veldig ofte tyr vi til ferdigpizza når vi trenger en kjapp og enkel middag. I så fall kan det være lurt å vite hvilken ferdigpizza som er det sunneste valget. Det kan du finne ut her.

Det beste er selvsagt å lage pizzaen selv. Da har du full kontroll på hva den består av, og du kan velge og vrake i smakfullt fyll. Se hvordan du gjør pizzaen sunnere her.

Men selv om pizza er relativt enkel mat, det er jo bare snakk om et stykke brøddeig med tomatsaus, ost, grønnsaker og forskjellig typer kjøtt på, er det ikke alltid så lett å få den perfekt.

Og det er gjerne pizzabunnen som er vrien å få til.

Ofte er skorpen rundt perfekt, men selve bunnen under fyllet blir vassen og bløt.

LES OGSÅ: Slik lager du Gwyneth Paltrows favorittpizza

VOILÁ: Neste gang blir pizzaen din perfekt! Foto: Oleksandr Shevchenko - Fotolia
VOILÁ: Neste gang blir pizzaen din perfekt! Foto: Oleksandr Shevchenko - Fotolia Vis mer

Slik blir pizzabunnen perfekt

Uansett om du lager pizzadeigen selv, eller kjøper den ferdig i butikken, finnes det et enkelt triks du bør prøve for å sikre deg at bunnen blir skikkelig stekt.

Sett ovnen på 225 grader, og la pizzabunnen forsteke i 3-4 minutter FØR du legger på fyllet.

Ved å gjøre dette får du i gang stekeprosessen av deigen, og du er sikret at bunnen ikke blir rå.

Det finnes også et par andre triks du bør merke deg når det gjelder å lage den perfekte pizzaen:

  • Bruk lite gjør i deigen (cirka 10 gram ferskgjær til en deig med 3 dl vann), dropp olje eller smør, og la deigen få heve seg i minst 45 minutter før du kjevler den ut.
  • Til tynne italienske pizzabunner skal du helst bruke italiensk mel, tipo 0 eller tipo 00, som er ekstra fint durumhvetemel, og som gjør pizzabunnen ekstra luftig og sprø. Da kan du steke pizzaen på høy temperatur (250 grader), og den er ferdig etter 7-8 minutter.
  • Pass på at pizzasausen ikke er for fuktig. Da vil bunnen bli bløt og vassen. Kok den inn slik at den nærmest har purékonsistens (eller bruk tomatpuré som base).
  • Skal du bruke sopp eller grønnsaker med høyt vanninnhold (som squash) på pizzaen, bør disse stekes i panna først, for å fjerne en del av fuktigheten.
  • Blir osten på toppen gyllen før deigen er ferdig kan du legge et bakepapir oppå pizzaen og sette brettet lenger ned i ovnen, så bunnen får tid til å bli gjennomstekt uten at fyllet blir brent.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: