Hår

Trikset som gjør håret ordentlig rent

Slik får du ut absolutt alle produktrestene og unngår at håret blir så fort fett..

<strong>TØRT FØRST:</strong> Om du tar sjampo i tørt hår først og så vasker og skyller på vanlig vis, får du enda renere hår, forklarer frisøren.  Foto: esp2k - Fotolia
TØRT FØRST: Om du tar sjampo i tørt hår først og så vasker og skyller på vanlig vis, får du enda renere hår, forklarer frisøren. Foto: esp2k - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hårprodukter er geniale, og det er ikke rart vi elsker å ha et stort utvalg av dem. De gir volum, gir deg kontroll på brusete hår, tilfører glans og gir frisyren hold.

Vi har serum og skum, oljer og pudder, tørrsjampo og saltvannsspray, glansdråper og hårvoks, paste og pulver.

Enten du holder deg til ett produkt eller kombinerer flere, er det klart at produktene må vaskes ut av håret.

Noen produkter er dessuten ekstra vanskelige å få ut. Voks og hårpudder er de mest vriene, så om du bruker disse til å style håret, bør du absolutt lese videre.

LES OGSÅ: Derfor mister du hår

MYE PRODUKTER?: Håret ditt blir ekstra fort fett hvis du bruker veldig mye produkter, og det kan være vanskelig å få ut!
MYE PRODUKTER?: Håret ditt blir ekstra fort fett hvis du bruker veldig mye produkter, og det kan være vanskelig å få ut! Vis mer

Må rengjøres ekstra godt

Produktrester gjør håret gustent, livløst og tungt, og det er nok ikke drømmelooken for så veldig mange av oss, så om du ønsker sunt, glansfullt hår, må du sørge for å få vasket håret skikkelig, skikkelig rent.

– Hvis du bruker mye styling er det lurt å gi håret en rens en gang i uken med en god rensesjampo, har Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam, tidligere fortalt KK.no.

Og det er ikke bare du som bruker massevis av produkter som bør gjøre dette. Alt hår har godt av en skikkelig god rens, sier frisøren.

Ikke all sjampo gjør en like god jobb når det kommer til selve rensingen, og det er akkurat slik det skal være. Sjampoer har nemlig ulike egenskaper, og mens noen er ment å gi håret glans, er andre skapt for å rense dypere, ja nesten strippe håret.

– Mange pleie- og glanssjampoer har virkestoffer som mykgjør håret og som kan gjøre at sjampoen ikke har effektiv vaskeeffekt.

Heller ikke alle rensesjampoer er like kraftige, og noen kan du faktisk bruke daglig. Likevel kan det jo hende håret ditt trenger andre ting også – glans, volum eller proteiner, for eksempel.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om tørrsjampo

<strong>EKSPERTTIPS:</strong> Prøv å tørrvaske håret med en rensesjampo hvis du sliter med å få ut produktrester, råder Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam. Foto: Aina Kristiansen
EKSPERTTIPS: Prøv å tørrvaske håret med en rensesjampo hvis du sliter med å få ut produktrester, råder Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Supertrikset: Tørrvask!

Noen kan oppleve det ekstra vanskelig å få ut stylingprodukter fra håret.

Heldigvis finnes det et triks som gjør håret skikkelig rent, forteller frisøren:

– Ha rensesjampo direkte i tørt hår. Massér godt, skyll ut, og vask en gang til.

Hun forklarer at tørrvask gir ekstra god effekt.

Fordi når sjampoen påføres direkte i tørt hår, trekker vaskestoffene til seg fett og smuss. Vann preller av på fett, så du oppnår egentlig bare å tynne ut sjampoeffekten dersom det er fett som skal fjernes, sier hun.

– Massér godt, skyll ut og vask en gang til. Når det skummer rikelig, er håret helt rent for fett.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om rensesjampo

Hvor ofte bør du rense håret?

Sliter du med fett hår, bruker en fet voks eller veldig mye stylingprodukt, kan du fint bruke rensesjampo hver gang du vasker håret.

Har du veldig tørt og skadet hår som trenger pleien fra en god pleiesjampo, kan du starte med en rensesjampo og så vaske håret igjen med den pleiende sjampoen, sier Lise Holm-Glad.

– Hvis du skal ta hårkur, vasker du kun med rensesjampo, så får kuren virke på et helt rent hår, sier hun.

Føles håret tungt?

De som bruker stylingprodukter med glans, for eksempel voks, paste, olje og noen typer hårskum, kan oppleve at håret føles tungt og fett innerst ved hodebunnen allerede kort tid etter vask.

Særlig om de vasker håret med en glansgivende eller pleiende sjampo, forklarer frisøren.

– Veldig mange jenter har tørt hår fordi veldig mange jenter farger håret, men håret kan bli litt fett innerst ved hodebunnen, sier hun.

Hvis du opplever dette og derfor velger en sjampo som er rik på glans eller fuktighet, kan håret bli paddeflatt allerede dagen etter vask.

– Da er det veldig bra å bruke en rensesjampo, og heller ta i balsam i lengdene, som er tørre og trenger litt ekstra pleie.

LES OGSÅ: Derfor bør du bytte sjampo

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer