Klassisk

Trikset som øker tempen

Lær deg å skru på de rette bryterne, bokstavelig talt.

Er dere i det dyriske hjørnet? Bruk fem minutter på belysningen før dere kaster dere over hverandre. Foto: Retna UK / Retna UK / Retna
Er dere i det dyriske hjørnet? Bruk fem minutter på belysningen før dere kaster dere over hverandre. Foto: Retna UK / Retna UK / Retna Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har kanskje hørt om vinterdepresjoner, og sammenhengen mellom lysmangel og depressive følelser. Lys eller mangelen på lys kan nemlig sette oss i ulik stemning. Men kan den riktige belysningen også sette oss i stemning for sex, og ulike typer sex? Ja, det det kan den faktisk, skriver helsenettstedet About.com.
 • Rydd vei for sex
 • Her er noen hete tips, utviklet av lysdesigner Rebecca Picherak.

  1. Prøv deg frem

  Invester litt tid i å leke deg med belysningen i rommet. Ethvert rom er forsjellig med ulike møbler, deres plassering, veggflatene, høyden under taket. Eksperimenter med ulik belysning i rommet for å finne den stemningen du ser etter.

  2. Velg stemning

  Er du ute etter å skape barstemning på kjøkkenet ditt som innbyr til spontan og dyrisk sex, mystisk stemning a la 1920-tallet med dryppende kandelabre eller hjemmekoselig stemning som får dere til å slappe av? Hva slags belysning du velger, eller ikke velger setter dere i en bestemt seksuell stemning.

  3. Moderne knep

  Har du ikke dimmer på soverommet, da bør du vurdere å investere i det. Muligheten til å kunne velge hvor sterkt lyset skal være gjør enorm forskjell og gir deg en rekke valgmuligheter.

  4. Dropp lysrør

  Lysrørslamper på soverommet er det siste du bør gå for. For det første lyser de ikke stabilt, men flimrer av og på og selv om det ikke er synlig for et blotte øye, så får mange vondt i hodet av det og blir tørre i øynene.

  5. Sett lyspunkter

  Det er bedre å rette lyset på noen punkter i rommet enn å sette lyset i hele. Finn frem det du måtte ha av bordlamper eller arbeidslamper og prøv deg frem. Rett dem mot veggen, mot en plante eller et bilde. Dette er med på å få rommet til å se pent ut, ved at du kan fremheve de flatterende delene av rommet og skjule de rotete krokene dine.

  6. Vær kreativ

  Du trenger ikke å inbestere i en masse spesialbelysning, men vær litt kreati. Sett et lys på gulvet, rett arbeidslampen din mot et fotografi eller snu tv-en mot en hvit vegg for en spennende flimrende fargeeffekt.

  7. Flatterende lys

  Dersom du noen gang har vært i et prøverom med skarpt lys ovenifra, da vet du hvor uflatterende slik belysning kan være for kroppen. Prøv å lyssette fra siden i stedet, det fremhever figuren in, akkurat slik man belyser profesjonelle dansere.

  8. Klassisk knep

  Stearinlys er en enkel måte å sette stemningen på, men kan lett gjøre dere trøtte. Velg i stedet telys og sett dem i små lysbeholdere av farget glass som gir fin glød.

  9. Bland lys

  Å bare skru på taklyset gir rommet få nyanser. Bruk i stedet en flyttbar arbeidslampe med halogenpære. Disse er å å kjøpt overalt og har som oftest et justerbart hode som kan snus i den ønskede retningen.

  10. Lag skygger

  Ved å eksperimentere med ulik belysning vil du også se at du samtidig skaper ulike skygger. Retter du et lys på en vegg gjennom etfarget glass vil du få nydelige mønstre på veggen, men enda bedre: still lyset slik at skyggen av deg og din partner kan ses i stort format på veggen mens dere driver på. Skyggespill kan være både festlig og uhyre sexy, sier Rebecca Picherak.LES OGSÅ:
 • 6 uker til bedre sex
 • Få fart på forholdet
 • Sex med klær på
 • Sex uten akrobatikk
 • Få det hett med massasje
 • Få spontaniteten tilbake
 • Smarte sextips for hverdager
 • Ti tips for tidsklemme-sex

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer