Kviser

Trikset som tar knekken på megakvisen

Ja, det funker! Sjekk hvordan du gjør det.

KJØL NED KVISEN: - Det har virkelig en bra effekt, sier skjønnhetsguru Ole Henriksen. Les hvordan lenger nede i artikkelen. Foto: Per Ervland
KJØL NED KVISEN: - Det har virkelig en bra effekt, sier skjønnhetsguru Ole Henriksen. Les hvordan lenger nede i artikkelen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kviser er virkelig noe av det mest irriterende som finnes, og det er få ting som er like frustrerende som når en skikkelig vond og stor urenhet er i ferd med å presse seg opp og ut av huden.

Ikke bare ser det ille ut, men det er jo sårt og ubehagelig også. I tillegg tar det gjerne en evighet før den forsvinner, og er du såpass desperat at du klemmer eller plukker på den, da blir problemet mye verre, og du kan ende opp med et sår som er midt i ansiktet i mange uker.

- Plukker og klemmer du på kviser og sorte prikker, så gjør dette bare problemene verre og kan dessverre lage arr for livet. I tillegg kan du få utvidede blodkar, permanent store og skadede porer, rødhet og pigmentering, har Ann-Kristin Stokke, som er fagsjef hos AS Tekon og har faglig ansvar for hudpleieseriene Dermalogica og Clean Start, tidligere uttalt til KK.no

LES OGSÅ: Kan du få kviser av sushi?

Trikset som faktisk funker

Det finnes utallige triks, knep og produkter som hevder å kunne løse kvisekrisen din, for det er jo ikke til å komme unna at de dukker opp titt og stadig - uavhengig av alder.

Og denne tiden av året - hvor vi går fra varmere til kaldere temperaturer utendørs, kan være ekstra hardt for huden og føre til flere kviseutbrudd enn ellers.

Den danske hudspesialisten og kosmetologen Ole Henriksen, som har store stjerner som Charlize Theron og Jack Nicholson på kundelisten, har tidligere kommet med et genialt tips mot kviser - som KK.no også har testet - nemlig isbittrikset!

- Vonde kviser som sitter dypt inni huden kjenner du igjen på at de gjør huden rød og øm, men de er uten synlig puss. Disse må du ikke klemme på. De sitter så dypt at du kan risikere å få arr, har Henriksen tidligere forklart KK.no.

Her er hans supersmarte råd:

- Ta en isbit og pakk den inn i et lommetørkle for å gjøre kontakten med isbiten mer behagelig. Gni så isbiten forsiktig mot huden i fem minutter. Gjenta gjerne flere ganger om dagen.

- Isbiten roer ned betennelsen i talgkjertelen og øker blodsirkulasjonen til området. Det har virkelig en bra effekt, har Henriksen forklart.

SMART TIPS: Den danske hudpleieguruen Ole Henriksen, som står bak hudpleiemerket med samme navn, har tidenes smarteste triks mot kviser.  Foto: Tone Ra Pedersen
SMART TIPS: Den danske hudpleieguruen Ole Henriksen, som står bak hudpleiemerket med samme navn, har tidenes smarteste triks mot kviser. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer


LES OGSÅ: Ikke bruk tannkrem på kvisen

Ikke hold på for lenge

Det høres kanskje litt merkelig ut, men er faktisk helt genialt og prøves ut dersom du merker at en «stor en» er i anmarsj.

KK.nos testperson kan fortelle at hun - de gangene hun ikke har hatt isbiter i fryseren, har brukt et fryselement dekket med et tynt håndkle (før sengetid) og at dette har fungert like bra.

Rengjør ansiktshuden først og hold så fryseelementet (pakket inn) på kvisen et par minutter (maks). Deretter lar du ansiktet, og kvisen, være helt i fred.

Hver gang hun har prøvd dette, har hevelsen gått ned og kvisen blitt nesten borte. Men husk at du gjør dette før du klemmer på kvisen. Har du klemt på den, vil ikke isbittrikset ha så god effekt.

Pass imidlertid på at du ikke holder isbiten/fryseelementet for lenge på kvisen, da risikerer du nemlig å få frostskader. Det er bedre å holde isbiten på en liten stund, ta den av og så holde den på igjen, og gjenta denne prosessen et par ganger, enn å holde den på for lenge og få skader i huden.

LES OGSÅ: Får du kviser på rumpa?

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer