Helse & Livsstil

Trionetta trekkes - 70.000 må skifte p-pille

Den desidert mest populære p-pillen blant norske kvinner, Trionetta, trekkes fra markedet i januar.

Trionetta trekkes - 70.000 må skifte p-pille
Publisert
Sist oppdatert
Legemiddelfirmaet Schering, som produserer Trionetta, trekker denne fra markedet i januar og innfører i stedet den nye p-pillen Yasminelle. Denne skal ifølge Schering være en bedre, mer moderne p-pille - men den vil også koste mer.

- For 25 år siden trodde man at det var positive fordeler ved å etterligne kvinnens egen syklus med ulike østrogendoser tilpasset kroppens syklus. Studier viser nå at det er bra for kvinnene å bruke samme hormondose gjennom hele syklusen, forteller informasjonsansvarlig i Schering, Lisa Emilsson, til Dagens Medisin.

Trionetta er en rimelig p-pille, som koster 96 kroner for tre måneders forbruk. Yasminelle ligger an til å få en pris på 252 kroner for samme mengde piller, melder NTB.

Schering mener at fordelene ved en mer moderne p-pille vil veie opp for prisøkningen. Steinar Madsen i Statens Legemiddelverk sier til NTB at unge jenter vil få dårligere alternativer hva angår gratis prevensjon når Trionetta forsvinner - utgifter over 100 kroner per 3 måneder må man nemlig dekke selv.

- Trefasepillen Trionetta har ikke flere farlige bivirkninger enn de nye, men kvinnene får mindre PMS-plager, hudbivirkninger og vektproblematikk med moderne p-piller, sier Lisa Emilsson.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer