Sex

Tryllemidler for bedre sex

Her er legens heteste tips.

Tryllemidler for bedre sex
Publisert
Sist oppdatert
At leger fremmer påstått lystfremkallende stoffer som ikke kommer i pilleform, må sies å være uvanlig. Roar Pedersen på Lommelegen.no har imidlertid engasjert seg her.Gap opp for mer sexAfrodisiakum er fellesnavnet på stoffer, mat og drikke som har stimulerende effekt på sexlivet. Men finnes de virkelig? Finnes det naturlige stoffer som øker ereksjon, lyst, orgasme og kjærlighet? undrer legen.

Snarveier til sex

Til alle tider har vi ønsket å bedre våre seksuelle prestasjoner, og selv om øvelse gjør mester, så har menneskene søkt etter snarveier i form av mat og drikke som raskt skal øke prestasjonene. Gjør et søk på internett, og du vil finne tusenvis av web-butikker som tilbyr tenkelige og utenkelige midler til dette formålet. Det finnes nok lite medisinsk dokumentasjon på de fleste slike midler, men man vet jo aldri, skriver Pedersen.Hva kan du om sex? Ta testen her!Har du et normalt sexliv? Sjekk her!

Spis deg til sengs

Alle sorter mat som likner på kjønnsorganer har vært forsøkt som afrodisiaka. Asparges, selleri, løk, egg og østers er eksempler på dette. Ting du aldri trodde ville tenne degCasanova spiste angivelig 60 østers hver dag for å opprettholde evnen til å tilfredsstille kvinner. Østers inneholder sink, som kanskje var et godt tilskudd til et ensidig kosthold. Et slikt tilskudd kan godt tenkes å ha økt generell velvære og kanskje også sexlysten?Krydrede matvarer har også tradisjonelt vært pirrende mat, kanskje på grunn av enkelte stoffer som gir økt hjertefrekvens og svetting, ikke ulikt en seksuell stimulering.

Søtsaker for sex

Den samme Casanova skal også ha vært en storeter av sjokolade, og mange sverger til slike søtsaker for å øke lysten. Sjokoladen ble oppdaget i Sør-Amerika og hadde mytiske og stimulerende egenskaper i følge både Maya- og Aztecerfolket. Da sjokoladen ble introdusert i Europa hang denne mystikken rundt kakaobønnene og ble en herskapelig gave til kvinner ved adel og hoff. Kanskje det er historien som har gjort sjokolade til et pirrende nytelsesmiddel? Det har imidlertid vist seg at sjokolade inneholder mange substanser, deriblant fenyletylamin og serotonin, som begge har evne til å stimulere humøret i positiv retning. Stoffene er involvert i hjernens humørskiftninger og frigjøres ved glede, lidenskap og muligens også lyst. Stoffene har også et visst avhengighetspotensiale, noe sjokoholikerne vet en del om.Kakao kickstarter hjernen

Bisarre oppskrifter

I letingen etter perfekte afrodisiaka har folk forsøkt utallige stoffer og kombinasjoner av disse. En kinesisk keiser hadde en egen rådyrflokk, slik at han kunne drikke blodet deres for å øke lysten. Også deler av det menneskelige legeme har vært forsøkt, sannsynligvis uten hell; menstruasjonsblod, deler av kjønnsorganer fra dyr og slagne fiender, det berettes om kinesiske evnukker som spiste hjernemasse fra halshugde kriminelle i håp om å få tilbake sin tapte lyst. Sæd fra unge menn blandet med ekskrementer fra hauker eller ørner i tablettform, er en annen slik bisarr kinesisk oppskrift som ikke anbefales.2 glass vin om dagen = bedre sex

Urter

Heldigvis har naturen også mer lettvinte og positive stoffer å tilby. Ginseng er kanskje det mest kjente av disse. Det er foreløpig ingen vitenskapelig dokumentasjon på en seksuell effekt av ginseng, men ordet betyr mann-rot og har vært brukt i årtusener.Yohimbin er et annet stoff som også brukes i medisinen og som av noen kalles urte-Viagra. Stoffet stimulerer og gir ereksjon, men uten å gi effekt på seksuell lyst. Bivirkningene er imidlertid plagsomme og stoffet anbefales ikke.

Insekter

Spansk flue må selvfølgelig nevnes. Stoffet utvinnes fra tørket billeavføring (!), og gir en økt blodstrøm til kjønnsorganene. Stoffet er legendarisk, men farlig da det gir sår og brenning i munn og hals, urinveisinfeksjoner, arrdannelse i urinveiene og er potensielt dødelig.Derfor bør du spise nøtter

Den beste løsningen

Det finnes legemidler som kan stimulere ereksjonssvikt, selv om både trøfler, neshornhorn, roseblader og en lang rekke andre stoffer påstås å gi god effekt.Et trygt forhold, ro og tid, opplagte og motiverte par samt ømhet og kjærlighet er nok også viktige brikker i puslespillet. Men kanskje du kan glede din partner med sjokolade?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.