Tyggegummi

Tyggis hjelper faktisk mot ørebetennelse

Pussig, men sant.

TYGG DET BORT: Ikke hvilken som helst type tyggegummi gjelder. Det er den som inneholder xylitol som virker forebyggende mot ørebetennelse. Foto: Getty Images/iStockphoto
TYGG DET BORT: Ikke hvilken som helst type tyggegummi gjelder. Det er den som inneholder xylitol som virker forebyggende mot ørebetennelse. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Forkjølelse- og influensasesongen er i gang, og med den vanker det gjerne øreverk.

En analyse av medisinske studier foretatt av Cochrane Collaboration, eller Cochrane-senteret (ekstern lenke), som det heter i Norge, viser at jevnlig tyggistygging faktisk kan redusere risikoen for å utvikle ørebetennelse.

To ganger om dagen

Ikke hvilken som helst type tyggegummi gjelder. Det er den som inneholder xylitol som virker forebyggende mot ørebetennelse.

Søtstoffet har en positiv effekt på tannhelsen. Xylitol hemmer bakterievekst i munnhulen, og dermed forebygges dannelsen av hull i tennene.

Nå viser det seg også at stoffet kan forhindre øreverk.

To tyggis om dagen reduserer risikoen med hele 25 prosent. Pastiller med xylitol har samme effekt.

Overdrive pastillspisingen eller tyggistyggingen bør du imidlertid ikke. Kustige søtstoffer kan nemlig ha en lakserende (avførende) effekt. Hyppig bruk av tyggegummi kan også gi deg oppblåst mage, rett og slett fordi du svelger mye luft.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer