Slanking

Uflatterende bilder starter slankekuren

Et bilde er alt som skal til for at kvinner begynner å slanke seg.

BLE IKKE BILDET BRA? Det kan resultere i en slankekur.  Foto: PantherMedia / Nick Stubbs
BLE IKKE BILDET BRA? Det kan resultere i en slankekur. Foto: PantherMedia / Nick Stubbs Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Halvparten av kvinner som slanker seg begynte å slanke seg etter at de så et lite flatterende bilde av seg selv, viser en ny undersøkelse.

– Et bilde kan påvirke umiddelbart. Ofte blir folk helt forbløffet, sier en talsperson for Eat Water til Marie Claire (ekstern lenke).

Et fælt bilde kan faktisk motivere kvinner til å gå ned 6.3 kilo. Det er det samme gjennomsnittstapet som for kvinner som slanker seg etter å ha blitt dumpet.

Men det er ikke bare ferske bilder som får folk til å slanke seg. 42 prosent innrømmet at de begynte å slanke seg etter å ha sett gamle bilder da de var unge og slanke.

Bryllup er også en kjent slankemotivasjon. Ifølge Marie Claire har en tredjedel av kvinner slanket seg for å gå i bryllup, mens 17 prosent har gått ned i vekt for sitt eget bryllup.

LES OGSÅ: Dette skjer når du slanker deg

BILDER KICKSTARTER DIETTEN: Sosiale medier som Facebook og blogger gjør at vi ser ofte bilder av oss selv, noe som kan gjøre oss mer usikre på oss selv. Foto: PantherMedia / Andres Rodriguez
BILDER KICKSTARTER DIETTEN: Sosiale medier som Facebook og blogger gjør at vi ser ofte bilder av oss selv, noe som kan gjøre oss mer usikre på oss selv. Foto: PantherMedia / Andres Rodriguez Vis mer

Slanker seg for bedre selvtillit

KK.no har tidligere skrevet at 60 prosent av kvinner slanker seg for bedre selvtillit.En europeisk undersøkelse gjennomført av ICM research på vegne av GlaxoSmithKline (ekstern lenke), produsenten av «alli» (det eneste godkjente, reseptfrie legemiddelet for vektreduksjon i Norge), viser at vi kvinner ønsker å gå ned i vekt for å få bedre selvtillit og utseende, mens menn slanker seg for å leve lenger..

Over 60 prosent av kvinnene i undersøkelsen oppga økt selvtillit som den viktigste grunnen til at de vil slanke seg, mens 48 prosent ønsket å se mer attraktive ut.

LES OGSÅ: Derfor er du en jojo-slanker

Syv av ti vil slanke seg

I fjor vår viste en undersøkelse gjennomført av NorStat at hele syv av ti norske kvinner (1000 deltok) ønsket å gå ned i vekt og holde seg på en lavere vekt enn hva de hadde i dag.

Undersøkelsen viste også at halvparten av alle norske kvinner også hadde forsøkt å slanke seg i løpet av det siste året.

Visste du at vi kvinner tenker mer på hva vi spiser enn vi gjør på både sex og forholdet vårt?

En britisk undersøkelse gjennomført for slankeselskapet Weight Watchers i 2009 viste nemlig at hele 70 prosent av de spurte kvinnene hadde regelmessige fantasier om mat, mens «kun» 58 prosent hadde regelmessige fantasier om sex.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer