Legetime

Ukedagen det er vanskeligst å få legetime

Den absolutt travleste dagen på norske legekontor.

INGEN LEDIGE TIMER: Den første dagen i uken, har legene mest å gjøre siden kontoret har vært stengt i to dager.  Foto: Richard Newton / Alamy/All Over Press
INGEN LEDIGE TIMER: Den første dagen i uken, har legene mest å gjøre siden kontoret har vært stengt i to dager. Foto: Richard Newton / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det å ringe og bestille time hos fastlegen, kan ofte være en skikkelig prosess.

De fleste fastleger har nemlig svært mange pasienter (ifølge Nrk.no er maksgrense på 2500, noe som sier litt), og det kan ofte ta tid å få time, dersom det ikke er akutt. 

– Mandag er den travleste dagen. Vi merker godt at legekontoret har vært stengt i to dager og at det blir etterslep fra helgen, sier Kari Sollien, leder i den Den Norske Allmennlegeforeningen, til KK.no.

LES OGSÅ: Spør du legen på nett?

Flere bruker nytt system

Sollien opplyser at flere legekontor har begynt å kjøre systemet «timesammedag», som er en ny måte å organisere timeboken på for fastleger.

– Da er du garantert å få time den dagen du ringer. Litt på formiddagen pleier å være forhåndsbestilt, men hos de aller fleste vil det være 50-60 prosent ledig etter det, forteller Sollien.

Jo flere legekontor som benytter seg av denne tjenesten, jo likere vil dagene antakelig bli.

LES OGSÅ: Tidspunktet for legesjekken er viktig

TIMEBESTILLING: - Det er viktig at folk tar kontakt når de føler behov, sier leder i allmennlegeforeningen. Foto: Fotolia
TIMEBESTILLING: - Det er viktig at folk tar kontakt når de føler behov, sier leder i allmennlegeforeningen. Foto: Fotolia Vis mer

Den letteste dagen

Stemmer det at det er ofte er færrest bookede timer om fredagen hos legen?

– Det er roligere på tirsdager enn på mandager, men jeg kan ikke si hvilke dager som er mest ledig. Det vil nok variere fra sted til sted, sier lederen i allmennlegeforeningen.

Hva tror du er grunnen til at så mange ringer til legen på mandager?

– De vil nok treffe en lege som kjenner dem fra før og velger å vente i løpet av helgen, forteller Sollien.

Hun presiserer at selv om det er roligere andre dager sammenlignet med mandag, så er det likevel viktig at folk tar kontakt med legen når de føler behov for det.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer