Solarium

Undervurderer du skaden av solarium?

Svært mange av oss tar sol, på tross av helsemyndighetenes advarsler.

– Overdreven soling øker risikoen for hudkreft, enten strålene kommer fra sol eller solarium, men strålene i et solarium er mye mer intense enn utesola, sier Mona Stensrud fra Kreftforeningen. Foto: REX/Newspix/All Over Press
– Overdreven soling øker risikoen for hudkreft, enten strålene kommer fra sol eller solarium, men strålene i et solarium er mye mer intense enn utesola, sier Mona Stensrud fra Kreftforeningen. Foto: REX/Newspix/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du livredd for å bli bleik i løpet av vinteren, og tilbringer derfor halve sesongen hos ditt lokale solarium? Eller er du kanskje mer av den typen som stormsoler deg for å bygge opp et grunnlag før sydenturen?

Rekordmange nordmenn tar solarium på tross av advarslene. Av en eller annen grunn synes vi at det er noe flott og attraktivt ved å være brun, og for noen blir det så ekstremt at de utvikler skjønnhetslidelsen tanoreksi.

Forskning viser likevel at menn liker den bleke huden din.

Nå skal det sies at kroppen kan ha godt av å få litt sol innimellom, men det er fortsatt svært viktig at man bruker faktor og ikke overdriver. Og det er tross alt en grunn til at både norske og internasjonale helseeksperter advarer mot overdreven solariumsbruk.

Dobbelt så mye UV-stråler

– Å være ute og i aktivitet har mange fordeler for helsa fremfor å ligge i et solarium. Overdreven soling øker risikoen for hudkreft, enten strålene kommer fra sol eller solarium, men strålene i et solarium er mye mer intense enn sola ute, sier spesialrådgiver i Kreftforeningen, Mona Stensrud, til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer