Samliv

Ungdom ut av skapet

Skeiv ungdom trenger støttende foreldre.

Ungdom ut av skapet
Publisert
Sist oppdatert
Forskning viser at 1 av 20 av oss er homofil eller lesbisk. For mange foreldre kommer det som en stor overraskelse når deres sønn eller datter for første gang forteller at de forelsker seg i mennesker av samme kjønn. KK.nos sex-ekspert Stéphane Vildalen sier at det er svært viktig for barn og unge at foreldrene reagerer på positivt vis når de får nyheten.- Hvordan barna blir møtt når de først betror seg til foreldrene er utrolig viktig, sier Vildalen. Hun mener det er en tillitserklæring dersom barnet ditt kommer til deg og forteller hvordan det ligger an.- Dersom sønnen eller datteren din betror seg til deg, betyr det at du har klart å skape et tillitsforhold og et rom hvor barnet kan tilate seg å si noe som åpenbart var vanskelig for henne. Da har du oppført deg som en god forelder bør. For mange foreldre kan slik informasjon komme som et sjokk og dere skal selvfølgelig få bruke tid på å lære om og venne dere til at dere har et barn som forelsker seg i mennesker av samme kjønn. Å lære mer er den enkleste måten å komme videre for dere som foreldre, mener Vildalen.Hun forteller at det er mange muligheter for lærelystne foreldre. - I Norge har du Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring, som har lokallag over hele landet. I Oslo er det et tilbud til foreldre som heter Familienettverket. Der kan man ringe og snakke, og det arrangeres også temakvelder for foreldre. LLH Rogaland har også et foreldretilbud , og Åpen Kirkegruppe har et landsdekkende tilbud til foreldre, opplyser Vildalen.For unge homofile finnes det en egen organisasjon. Skeiv Ungdom er LLHs ungdomsorganisasjon, og har 12 lokallag.- Dette er gode trygge og rusfrie møteplasser der ungdommer kan møtes og snakke med andre som kanskje er i samme livssituasjon, forteller leder i Skeiv Ungdom, Kari Helene Skog.LES MER: Om sex, kjærlighet, samliv og singelliv

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer