OLSEN-TVILLINGENES MENN: Ashley og Mary-Kate Olsen har ikke bare utseendet til felles. De faller også for samme type menn - og da gjerne menn som er mye eldre enn dem.  Foto: Afp
OLSEN-TVILLINGENES MENN: Ashley og Mary-Kate Olsen har ikke bare utseendet til felles. De faller også for samme type menn - og da gjerne menn som er mye eldre enn dem. Foto: Afp Vis mer

Ashley Olsen

Unge kvinner som faller for MYE eldre menn: - Handler ikke nødvendigvis om penger

Kjendistillingene Mary-Kate og Ashley Olsen er blant kvinnene som stadig faller for 20-30 år eldre menn. Hva er forklaringen?

Publisert

Det er ikke akkurat nytt at en del av oss kvinner faller for eldre menn - og vi snakker ikke om 5-10 års aldersforskjell, men alt fra 20-40 års forskjell. Men hva er egentlig forklaringen på dette «fenomenet»? For, det er jo ikke til å legge under en stol at aldersforskjell har en del å si, ikke minst i forhold til at den ene (mest sannsynlig) vil dø lenge før den andre. 

Sexolog Ulla Aasland har tidligere uttalt til KK.no at det er langt fra uvanlig at kvinner er tiltrukket av eldre menn, og at det stemmer godt overens med den evolusjonpsykologiske teorien – altså våre instinkter.

LES OGSÅ: Hvor mye har aldersforskjell å si?

- Ifølge evolusjonen er det slik at menn tiltrekkes av den unge reproduktive kvinnen, mens kvinner tiltrekkes av den erfarne mannen som har evne til å forsørge henne og familien hennes, sa Aasland.

Mary-Kate og Ashley Olsen - faller for veldig mye eldre menn

I MARY-KATE'S FOTSPOR: Mary-Kate (30) giftet seg med businessmannen, Olivier Sarkozy (47), og nå ser det ut som at lillesøster gjør det samme. Her er Olsen og Sarkozy på Los Angeles International. Foto: Broadimage
I MARY-KATE'S FOTSPOR: Mary-Kate (30) giftet seg med businessmannen, Olivier Sarkozy (47), og nå ser det ut som at lillesøster gjør det samme. Her er Olsen og Sarkozy på Los Angeles International. Foto: Broadimage Vis mer

Men så er spørsmålet: Hva med de som ikke har behov for økonomisk trygghet i en mann, men som likevel faller for eldre? Hva er deres årsak? Onsdag denne uken ble nemlig kjendistvilling Ashley Olsen (30),  som er skuespiller, moteikon og designer bak det eksklusive merke The Row, sett i en romantisk setting med en ny mann. Og ikke en hvilken som helst mann - men én som faktisk er 30 år eldre enn henne!

Ifølge Daily Mail skal milliardær-tvillingen og moteikonet ha blitt observert med artisten George Condo (59) på et hotell i New York. Olsen ble tidligere i år singel etter å ha vært sammen med den amerikanske filmregissøren Bennett Miller (49), som var hele 19 år eldre enn henne. 

Fra 19 til 29 års alersforskjell; det kan se ut som at Ashley følger i tvillingsøster Mary-Kate’s fotspor (vet du forresten hvem som er hvem?), som i 2015 giftet seg med den franske busnissmannen Olivier Sarkozy (47). Men siden Olsen-søstrene umulig har behov for å bli forsørget av en mann, hva kan være årsaken til at to så velstående, unge jenter ikke finner seg en partner i sin aldersklasse? 

LES OGSÅ: Kvinner vil ha yngre menn

- For en kvinne var det en del av overlevelsen å finne en sterk mann

Som Aasland forklarer Bianca Shcmidt, sexolog og gestaltterapeut, også at valget av partner bostavelig talt kan ligge ligge programmert i oss. 

- Det er veldig lite som har endret seg fysiologisk ved oss mennesker siden vi bodde i naturen og måtte kjempe for å overleve, og dermed er det mange fysiologiske prosesser og instinkter som henger igjen ved oss fra den tiden i dag. Det gjelder blant annet hva som tenner oss i valg av partner. Vi er ikke fristil fra våre instinkter, sier Schmidt og forklarer:

- For noen kvinner vil penger og status virke trygt, mens for andre kan trygget være visdom...

- For en kvinne var det en del av overlevelsen å finne en sterk mann. Det var nødvendig. Men fordi vi i dag lever i et samfunn hvor sterk ikke nødvendigvis lenger betyr å kunne jakte rovdyr og beskytte, vil det nå være individuelt fra kvinne til kvinne hva hun ser på som sterk. 

Ifølge Schmidt er det psykiske tenningsmønsteret til oss kvinner mye mer flyktig enn hos menn i den forstand at vi blant annet også tenner på å føle oss ivaretatt, sett, bekreftet og trygge.  

LES OGSÅ: 5 ting som tenner kjæresten din

- Så hva en kvinne, bevisst eller ubevisst, har lagret som opplevelse av ivaretagelse vil være noe hun ofte tenner på. For noen kvinner vil penger og status virke trygt, mens for andre kan trygget være visdom, sier Schmidt og understreker:

- For Olsen-tvillingene kan det være at mennene viser en sterk handlekraft, og i den forstand også styrke. Så for noen kvinner er nettopp det å kjenne at de har en sterk mann det som tenner dem, og hva en sterk mann er vil variere fra kvinne til kvinne.

EKSPERTEN: Bianca Schmidt, sexolog og gestaltterapeut, forteller at mye er avhenger av instinkt når man velger partner, men at det er lang fra fasiten. Foto: Privat
EKSPERTEN: Bianca Schmidt, sexolog og gestaltterapeut, forteller at mye er avhenger av instinkt når man velger partner, men at det er lang fra fasiten. Foto: Privat Vis mer

En naturlig prosess

Schmidt kobler også tvillingenes valg av eldre partnere til deres liv. De ble begge kjente i veldig ung alder, noe hun spekulerer i at kan ha hatt innvirkning på hvem dem faller for følelsesmessig.

- Jeg kan jo også tenke meg at disse jentene, siden de har vært kjendiser siden de var små, er ganske utsatte i den forstand at de kanskje er redd for opplevelsen av å ikke bli sett for dem de er, og at dette kan ha påvirket valget av menn som er mye eldre enn seg selv. At de kan ha valgt som de har valgt fordi de opplever dem som trygge, gode og stødige, og at de står stødig i seg selv.

LES OGSÅ: Disse kvinnene er mest aktuelle for yngre menn

Likevel, til tross for at mye evolusjon ligger til grunn for valgene vi mennesker gjør, presiserer Schmidt at ikke alle forhold kun er baserte på våre instinkter om å overleve og føre generasjoner videre - det ligger faktisk kjærlighet bak også!

- Valg av eldre partner har ikke nødvendigvis noe med alder å gjøre. Ja, man kan se noen tendenser av og til, men disse jentene kan rett og slett, som alle andre, bare ha falt for disse mennene, uavhengig av deres alder, akkurat som andre faller for yngre menn eller menn i same alder som seg selv. VI liker nå en gang de vi liker, sier Schmidt.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer