Orgasme

Unn deg en orgasme om dagen

Funker bedre for helsa enn både helsekost og helsestudio.

Glem det daglige eplet. En daglig orgasme skal visstnok være like bra. Foto: colourbox.com
Glem det daglige eplet. En daglig orgasme skal visstnok være like bra. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hva er forskjellen mellom en orgasme og et eple?

Ingenting – de holder begge doktoren unna.

Det hevder i hvert fall NHS (det britiske helsevesenet), som har utarbeidet en informasjonsbrosjyre om akkurat dette. Brosjyren antyder at det blir lagt for mye vekt på sikker sex og for lite vekt på nytelse. Det fokuseres også på helsegevinstene jevnlige orgasmer kan gi.

Les også: - Orgasme er oppskrytt

- Sex har mange helsegevinster

Dr. Keith Hopkroft skriver i sin kommentar at det ikke er noen tvil om at jevnlig sex (også solosex) kan ha en rekke helsegevinster.

Menn som har jevnlig utløsning har for eksempel lavere risiko for å få prostatakreft, og sex kan generelt dempe smerter som er forårsaket av migrene, leddbetennelse og ryggproblemer, styrke immunforsvaret og senke blodtrykket. I tillegg har et sunt sexliv sammenheng med bedre selvfølelse, bedre søvn og mindre anspenthet.

Men hva med helserisikoene?

Det finnes imidlertid også en del helserisikoer ved å hoppe jevnlig i høyet. Uønsket graviditet er en av dem, og kjønnssykdommer en annen. Sistnevnte kan ha bivirkninger som spenner fra å være litt sjenerende til å kunne forårsake barnløshet og til og med død. I tillegg finnes det mindre kjente bivirkninger ved sex, som for eksempel «orgasmehodepinen »som særlig en del menn opplever å få.

Les også: Hett sextips fra Hollywood

Og hva med klassikeren der menn med skrøpelige hjerter opplever at sexgleden ble det siste de opplevde? Dr. Keith beroliger imidlertid alle menn som måtte frykte dette scenarioet. Risikoen for at en frisk 50-åring skal få et hjerteinfarkt midt i hyrdestunden er to til én million – med andre ord, omtrent null. Hos en mann med hjerteproblemer blir risikoen tidoblet – men ti ganger nesten null er fortsatt nesten null.

Dr. Keith poengterer at mange av helsegevinstene ved sex like gjerne kan ha sammenheng med det å ha et sunt kjæresteforhold som antall orgasmer per uke, men avslutter likevel med å si:

- Uansett er sex mye morsommere enn å spise et eple om dagen for å holde doktoren unna ...

Les også: Oppskriften på god sex

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer