Sex

- Unn deg litt uforpliktende sex!

Kan være akkurat det du trenger hvis du nettopp er blitt singel.

SULTEFORET: - Som nyskilt er det stor sjanse for at du er ganske sulteforet, sier Peder Kjøs, som mener det kan være sunt å unne seg litt uforpliktende sex i en slik situasjon. Foto: REX/Caiaimage/All Over Press
SULTEFORET: - Som nyskilt er det stor sjanse for at du er ganske sulteforet, sier Peder Kjøs, som mener det kan være sunt å unne seg litt uforpliktende sex i en slik situasjon. Foto: REX/Caiaimage/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver KK-ekspert Peder Kjøs i sin sex- og samlivsspalte i ukens KK. 

Ifølge Kjøs mener han ikke å si at gresset er grønnere utenfor parforholdet, men han kan likevel bekrefte at mange kvinner opplever en skikkelig seksuell oppvåkning når de blir skilt.

– Midt oppe i bruddet er det ofte så mye annet å tenke på at sex kommer langt ned på lista. Men så en dag er du klar. Kanskje ikke for et forhold, men for sex. Da kan det veldig godt hende at du tenker at dette burde du ha gjort før, sier han.

LES OGSÅ: Får du følelser med en gang?

Bedre sex enn før

Sex- og samlivseksperten sier det er flere grunner til at sex etter et brudd kan være bedre enn den du hadde før.

– For det første er det sannsynligvis lenge siden sist du hadde god sex. Den siste delen av et skrantende parforhold pleier ikke å være noen seksuell fest, akkurat. Forsøkene på å finne tilbake til den gamle gnisten lykkes ikke, og hele sexlivet forvitrer. Hvis da ikke den ene eller begge har en annen allerede. Som nyskilt er det altså stor sjanse for at du er ganske sulteforet, fortsetter han.

INGEN SKAMFØLELSE: - De som har sex med mange fordi de er sosialt aktive og utadvendte, ønsker seg nye og varierte erfaringer, og som ikke har så mye skyld og skamfølelse, har det godt både med seg selv og i nære relasjoner, viser forskning.  Foto: Fotolia
INGEN SKAMFØLELSE: - De som har sex med mange fordi de er sosialt aktive og utadvendte, ønsker seg nye og varierte erfaringer, og som ikke har så mye skyld og skamfølelse, har det godt både med seg selv og i nære relasjoner, viser forskning. Foto: Fotolia Vis mer

Han mener at du da kan tenke litt som da du var ung og ikke hadde noen hast med å komme i et forhold.

– Som singel igjen kan du tenke på samme måte. Ikke ha det travelt med å finne en ny partner. Skaff deg erfaring. Prøv litt forskjellig. Ha det litt gøy.

LES OGSÅ: Mange tenker på å være utro

Mange fordeler

– De fleste ønsker seg nok en partner å bli gammel sammen med, men det er ingen grunn til å satse på den første og beste. Å ha sex med en du ikke lever sammen med, kan nemlig ha mange fordeler.

- Det er deilig å kunne ha leiligheten for seg selv når man vil. Det kan være mer spennende å møte hverandre etter avtale enn at det alltid er bestemt på forhånd hvem du skal spise middag sammen med – eller våkne med om morgenen, sier han.

Innstilling har mye å si

Kjøs framhever at samtidig som det finnes forskning som sier at de som har sex med mange partnere, er mindre lykkelige og mindre fornøyd med sexen, enn de som har en fast partner, finnes det også forskning som har andre konklusjoner når det kommer til dette.

NYTT NUMMER: KK 38 er i salg fra fredag 19. september. Foto: Sara Johannessen
NYTT NUMMER: KK 38 er i salg fra fredag 19. september. Foto: Sara Johannessen Vis mer

– Det finnes også ny forskning som sier at vår egen innstilling har mye å si. Hvis du har sex med mange fordi du ikke får til å ha en varig intim relasjon, fordi du drikker for mye, eller fordi sex er det eneste som får deg til å føle deg verdifull, er det klart at det blir vanskelig.

- De som derimot har sex med mange fordi de er sosialt aktive og utadvendte, ønsker seg nye og varierte erfaringer, og som ikke har så mye skyld og skamfølelse, har det godt både med seg selv og i nære relasjoner. Denne forskningen er gjort på studenter, men også etter skilsmissen betyr din egen innstilling mye for hvordan det blir, sier sex- og samlivseksperten.

I KK 38, som er i butikk nå, kan du også lese om par som lever lykkelig sammen uten å ha sex.

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer