Hårfarge

Unngå at håret blir grønt av bassengvannet

Viktig å huske på før du hopper uti - da slipper du grønnskjær, oransje farge og klortørt hår.

GO GREEN: Nei, helst ikke. Slik unngår du å få samme hårfarge som bassengvannet. Foto: Getty Images/Monkey Business
GO GREEN: Nei, helst ikke. Slik unngår du å få samme hårfarge som bassengvannet. Foto: Getty Images/Monkey Business Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er sommer og badetid, og er du heldig, får du noen soldager ved bassengkanten i løpet av ferien.

Men om du er en av mange som bleker håret blondt, skal du være forsiktig med bassengbadingen, for det er fort gjort å ende opp med grønnlig hårfarge.

Og uansett hvilken naturlige hårfarge du har - om du har farget håret, vil også denne fargen endres når håret kommer i kontakt med bassenget. Vanligvis blir fargen blassere, og om det er noe som helst rødt i hårfargen, blir den enda mer framtredende (les: oransjeskjær).

Vi skylder gjerne på kloren i vannet, men det er faktisk like mye kopperrester fra kopperrør som har skylda for at den fine blonde fargen blir grønn.

LES OGSÅ: Slik får du håret til å vokse fortere

LUR MED KUR: En hårkur hindrer fargen i å endre seg selv om du er i sol og bassengvann. Foto: Colourbox
LUR MED KUR: En hårkur hindrer fargen i å endre seg selv om du er i sol og bassengvann. Foto: Colourbox Vis mer

Ha hårkur i før du bader

Den beste måten å unngå å få grønt hår, er å ikke la håret komme i kontakt med bassengvannet. Det betyr at du setter opp håret og ikke dukker under, eller at du bruker badehette.

Nå synes du kanskje badehette ser teit ut, og om du for eksempel ferierer med barn er det vanskelig å ikke få vann i håret.


Da skal du fukte håret og ha i hårkur eller balsam før du hopper uti. Hårkuren som sitter i håret vil hindre kjemikaliene i vannet i å trekke inn i hårstråene, og dermed er sjansen større for at du beholder dine vakkert blekede/fargede lokker.

LES OGSÅ: Bør du droppe sjampo om du vasker håret ofte?

PASS PÅ HÅRET: Det er viktig å passe litt ekstra godt på håret om sommeren, da sol, klor og saltvann kan slite på det og føre til misfarging.  Foto: Getty Images
PASS PÅ HÅRET: Det er viktig å passe litt ekstra godt på håret om sommeren, da sol, klor og saltvann kan slite på det og føre til misfarging. Foto: Getty Images Vis mer

Ta forholdsregler

Felles for både bleket og farget hår er at du allerede rett etter blekingen eller fargingen bør ta grep for å få fargen til å holde seg lengst mulig.

– Det bør starte med at frisøren bruker en fargekur rett etter at håret ditt er farget, er rådet Lene Skaug, frisør ved Clou i Oslo, tidligere har gitt KKs lesere.

– Deretter er det beste du kan gjøre å ikke vaske håret ditt de første 48 timene etter fargingen.

Da får håret tid til å komme seg etter behandlingen, og sjansen er større for at du beholder det fint og glansfullt lenger.


Om skaden har skjedd

Dersom dere blondiner der ute er uheldige og håret blir grønt, finnes det sjampoer som lover å fjerne grønnfargen. De fungerer til en viss grad, men klarer som regel ikke fjerne grønnskjæret helt.

Du kan også prøve kjerringrådet som sier at du skal ha ketchup i fuktig hår og la det sitte i en 15-20 minutter, for at eddiken og tomatfargen skal eliminere det grønne.

Men er håret virkelig blitt grønt, er det nok ikke annen råd enn å bestille en time hos frisøren og få fikset det der, enten ved å klippe bort det misfargede, eller farge håret på nytt.

Sola skader også

Det er ikke bare bassengvann som kan ødelegge håret. Sola gjør også sitt til å endre farge og struktur på håret.

Igjen er en god hårkur eller balsam redningen. Les mer om hvordan du beholder dn fine (men kunstige) hårfarge her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer