Helse & Livsstil

Unngå dårlig ånde

Har du sjekket ånden din i dag? Her er rådene som gir deg frisk og kysseklar pust.

Unngå dårlig ånde
Publisert
Sist oppdatert
Det hjelper lite med silkeundertøy, velfrisert hår og velstelte negler dersom pusten din lukter død og fordervelse. Her er rådene som «puster ham i senk», skriver helsenettstedet howstuffworks.com.
 • Dump singellivet
 • Den ultimate flørteguiden
 • Lær deg å kysse med stil
 • 1. Hold munnen ren

  Puss tennene dine minst to ganger om dagen, og bruk tanntråd. Mat og bakterier som ligger og godgjør seg mellom tenner og tannkjøtt utskiller lukt som gir den beryktede dårlige ånden.

  2. Rens tungen din

  Ikke la bakterier campe på tungen din lenger enn nødvendig. Bruk tannbørsten din til å skrubbe tungens overflate ren eller invester i em tannbørste med egen tungebørste.

  3. Fukt munnen

  En tørr munn kan forsterke dårlig ånde. Spytt motvirker og kamuflerer dårlig ånde fordi spyttet inneholder naturlige antibakterielle stoffer og vasker vekk matrester. Sug på en sukkerfri mintpastill for å stimulere spyttsekresjonen.

  4. Stress ned

  Stress gjør munnen din tørr som sandpapir og dette fører til et heller ufriskt ånderrett. Les gode stressdempende råd her.

  5. Unngå mektig mat

  Hvitløk og løk generelt inneholder svovel som blir liggene og ulme i lungene etter at det kjemiske stoffet er blitt absorbert i blodet. Enkelte fiskeslag, egg og rogn lukter også lenge etter at du har spist dem og kan vekke direkte avsky hos din kjære dersom du hvisker ham noen ord i øret.

  6. Bruk natron

  Litt natron på tannbørsten kamuflerer svovelgassene som fører til dårlig ånde. Noen hevder også at tennene blekes av det.

  7. Drikk vann

  Vann er faktisk essensielt for frisk pust. Gurgle vann i minst 20 sekunder slik at alle matrester løsner. Virker faktisk vel så effektivt som munnskyllevann.

  8. Spis ferske grønnsaker

  Grønnsaker som gulrøtter og selleri motvirker plakk og gir deg frisk pust. At det er sunt er jo heller ingen ulempe.

  9. Prøv ostetrikset

  En bit ost skal også kunne motvirke dårlig ånde. Velg en fettfattig ostebit som snacks fremfor oliven med hvitløk.

  10. Bruk krydder

  En vanlig praksis i Sør-Asia og Midt-Østen er å tygge på fersk kardemomme, fennikel eller nellikspikre. Aromatisk krydder inneholder nemlig antikbakterielle stoffer som motvirker dårlig ånde. Lurer du på om du har dårlig ånde? Ta dårlig ånde-testen på Dinside.LES OGSÅ:
 • Gå rett på sak
 • Stirr ham i seng
 • Kapre ham med kvinnelist
 • Nerden er et varp
 • Slik takler du nerden
 • 31 måter å finne ham på
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.