Helse & Livsstil

Unngå dårlige joggesko

Det kan være en dyr affære å kjøpe joggesko. Her er tipset som sørger for at du ikke kjøper katta i sekken.

Publisert
Sist oppdatert
Hvis du kan vri skoen som du ville vridd en klut, skal du ikke kjøpe dem. Det er rådet fra fagansvarlig Anne Hartikka i Medicus Plesner AS.

- Ta tak foran i tuppen og bak på hælen. Hvis skoen kan vris rundt, har den ikke bestått testen. Da er sålen og oppbyggingen for dårlig til å kunne gi føttene støtte, sier Hartikka til nyhetsbyrået Newswire.

Føttene dine har en tyngre jobb enn noen annen kroppsdel - de skal bære hele deg, uansett hvor du går. Derfor er det viktig å sørge for at de får så mye støtte og hjelp som mulig. Gode sko, og eventuelt innleggssåler, vil kunne hjelpe med å forebygge skader.

– Voksne mennesker bør unngå sko med skinnsåle, det er for hardt til daglig bruk. Gummisåle er mer skånsomt. Plastsåle vil jeg ikke anbefale noen å bruke, sier Hartikka.

Hartikka anbefaler alle å ta vritesten før de kjøper joggesko, for å unngå å kjøpe katta i sekken og ende opp med sko som slett ikke gjør det de skal - hjelpe føttene dine gjennom en slitsom dag eller treningsøkt.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer