Sminketabbe

Unngå denne sminketabben i vår

Vårens hotteste leppestiftfarge er vanskelig å bruke.

SMINKETABBE: Melanie Brown har fått mye oppmerksomhet i mediene grunnet sin feilslåtte leppestiftfarge. Foto: All Over Press
SMINKETABBE: Melanie Brown har fått mye oppmerksomhet i mediene grunnet sin feilslåtte leppestiftfarge. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nude/peach er en av vårens hotteste leppestifttrender. Denne fargetonen på stiftene er perfekt for deg som vanligvis ikke bruker leppestift, da de er kremete og gjennomsiktige, samtidig som de har mye farge.

Men at det er fort gjort å trå feil, fikk nylig eks-Spice Girl Melanie Brown erfare. Hennes bleke ferskenlepper ødela nemlig sminken hennes da hun deltok på Elton Johns Oscar-fest i helgen.

– Det kan være fint med lys leppestift, men det er ikke alle som kler det. Det er noe med ferskenfargen hennes som er feilslått. I tillegg har hun brukt for mye highlighter rundt munnen, som gjør at det blir for blekt, forklarer Tone Vid Skipá, som er skjønnhetsjournalist og makeup-artist i KK.


LES OGSÅ: Se Rachel Zoes sminketabbe

Rødt hår gir uheldig effekt

Litt av feilen skyldes også det røde håret, som tar opp litt av fargen - akkurat slik det gjorde hos stjernestylist Rachel Zoe tidligere i år.

– Ferskenfargede lepper er tydeligvis feil mot rødlig hår, for fargen kan være kjempekul, men de kler den bare ikke. Looken er ikke så fin når du er for brun, da er det en vanskelig farge, sier Skipá.

Ferskenhuden til Melanie Brown og Rachel Zoe gjør nemlig at leppene får for lite kontraster.

LES OGSÅ: Se stjernenes verste sminketabber

HAR LÆRT TRIKSET: Jennifer Lopez har blitt flinkere til å bruke ferskenfarget leppestift med årene. Bildet til venstre ble tatt tidligere i februar, mens bildet til høyre er fra 2002. Foto: All Over Press
HAR LÆRT TRIKSET: Jennifer Lopez har blitt flinkere til å bruke ferskenfarget leppestift med årene. Bildet til venstre ble tatt tidligere i februar, mens bildet til høyre er fra 2002. Foto: All Over Press Vis mer
SLIK SKAL DET GJØRES: Stylisten Hedda Skoug fikk ferskenfargede lepper under fotoshooten med KK.
SLIK SKAL DET GJØRES: Stylisten Hedda Skoug fikk ferskenfargede lepper under fotoshooten med KK. Vis mer

J-Lo har gjort samme tabbeJennifer Lopez har blitt flinkere til å bruke peach leppestift med årene. Bildet til høyre er fra 2002, hvor man ser at J-Lo har brukt en altfor lys leppestift i forhold til sin solbrune ansiktsfarge.

Bildet til venstre, som er fra Grammy Awards i februar, viser en bedre sminket utgave av Lopez. Her tar leppestiften opp rougen i kinnene, slik at resultatet ikke blir flatt og kontrastløst.

LES OGSÅ: Sminketabben som gjør deg 5 år eldreFungerer best nå på våren

KKs skjønnhetsjournalist har ved flere anledninger brukt ferskenfarget leppestift på moteserier for denne våren, og forteller det er trendy med naturlig lyse lepper som «popper».

Så hvordan bruker man egentlig peach-leppestift?

– Blek ferskenfarge er finest nå på våren når du ikke er fullt så brun. Er du for brun blir det fort for lite kontraster, som gjør at det ser rart ut, forklarer hun.

Skipá anbefaler også at du bruker en enklere øyesminke enn det Brown og Zoe har gjort, for en mer naturlig look.

LES OGSÅ: Se sminketrendene menn hater

RØDHETTER: Stjernestylist Rachel Zoe og Melanie B har flere ting til felles - de liker blant annet peach leppestift, som de ikke kler ... Foto: All Over Press
RØDHETTER: Stjernestylist Rachel Zoe og Melanie B har flere ting til felles - de liker blant annet peach leppestift, som de ikke kler ... Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer