Sminke

Unngå disse sminketabbene

Smink deg til en bedre utgave av deg selv! Få tipsene fra makeupguru Bobbi Brown.

Velger du riktig foundation? Eller kan alle se at du har foundation på i dag? Foto: Getty Images/Pixland
Velger du riktig foundation? Eller kan alle se at du har foundation på i dag? Foto: Getty Images/Pixland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Anette Poulsen– Vi vil ligne på oss selv, bare enda mer selvsikre. Det mener makeupguru Bobbi Brown! Det er en bra oppsummering etter 30 år i kosmetikkbransjen. Både vanlige damer, modeller og kjendiser som Jennifer Aniston og Katie Holms har sittet i hennes sminkestol.

Ny retning

Faktisk var det Jerry Hall, Mick Jaggers ekskone som på 80–tallet påvirket hvordan Bobbi begynte å sminke kvinner! Godeste Jerry var slettes ikke fornøyd med hvordan Bobbi hadde sminket henne. Hun ba rett og slett om speil og sminke slik at hun kunne gjøre sminken ferdig selv. Jerry sørget også for at Bobbi fikk selveste Rollings Stones på kundelisten.I 1991 fikk hun laget sitt eget sminkemerke som ble så populært at Estée Lauder så seg nødt til å kjøpe Bobbis selskap. Hun hadde visst nok skvist Estée Lauder ut av topp 10-listen over beste solgte kosmetikk i New York. LES OGSÅ: Lær deg å brunsote øynene!

Slik unngår du de klassiske tabbene

Bobbi Brown mener det ikke skal så mye til før du vil føle deg mye flottere. Her er hennes tips!

Tabbe: Flekkete og tørr sminke som ser «skittent ut».

Løsning: Rens og fukt huden. Fuktighetskremen er det aller viktigste. Den skal fungere for akkurat DIN hud. Glem løfter om rynkefri hud – det handler om fukt som passer til din hudtype, og som glatter ut huden din. Dessuten er solfaktor det aller beste antiagemiddelet du kan satse på!

Tabbe: Farger på feil steder.

Løsning: Bruk concealeren til mer enn bare å skjule kviser. Concealer er verdens beste skjønnhetstriks. Den kamuflerer mørke ringer og ujevnheter i huden.

Tabbe: For mørk eller lys foundation

Løsning: Finn foundation som ikke synes i det hele tatt! Bruk tid til å finne den rette fargenyansen på concealer og foundation. Fargen i farget dagkrem, concealer og flytende foundation skal ha gule undertoner. Rosa undertone gir gusten hud og virker mot sin hensikt.

Tabbe: Matt, livløs og «flat» hud.

Løsning: Bruk veldig lite pudder.Bobbi mener du bør unngå alle former for pudder, spesielt hvis du har tørr hud. Mineral foundation omtales ofte som sunt og bra for alle hudtyper, men det er fortsatt et pudder, som ikke alle kan bruke.

Tabbe: For mye solpudder gjør ansiktet flatere og eldre.

Løsning: Frisk rouge.Fargen på rougen skal etterligne den naturlige rødmen du får i kinnene når du trener eller er aktiv i frisk luft. Naturlige roser i kinnene, rett og slett!

Tabbe: Kajal som kun legges under øynene.

Løsning: Eyeliner kun over øyet.Det løfter hele ansiktet. Skarp eyeliner under øynene gjør ansiktet tyngre og eldre.

Tabbe: Masse maskara på undervippene hvis du har tunge øyelokk.

Løsning: Maskara kun på overvippene.Mye maskara på undervippene gjør øynene enda tyngre. Bruk svart maskara! Alle kler det, uansett alder! Bobbi Brown lager faktisk ikke brun maskara.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer