Forhold

Unngå forholdsfella

10 råd som sørger for at forholdet ditt ikke går på dunken.

Dersom dere har sluttet å prate sammen, kysse og ha sex kan det være på tide med et lite dypdykk inn i forholdet deres. Foto: Image Source
Dersom dere har sluttet å prate sammen, kysse og ha sex kan det være på tide med et lite dypdykk inn i forholdet deres. Foto: Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatertEthvert forhold trenger næring, gjødsel, stell og kjærlighet - omtrent som en potteplante. Finn ut hvordan du kan bevare romantikken.

 • Unngå femårskrisen


 • 10 smarte råd du bør følge allerede i dag

  Trikset er å være nær hverandre, kommunisere, flørte og respektere hverandre. Her er ti tips, godkjent og kommentert av KKs egen samlivsekspert og psykolog i klinisk voksenpsykologi, Peder Kjøs.

  1. Endre oppførsel


  I stedet for å glefse når du blir irritert, si på en pen måte at du hadde blitt glad dersom han endret oppførsel.

  2. Berør hverandre

  Det gir god stemning, bekrefter nærhet og knytter dere sammen som par. Det kan også skape en lett erotisert stemning, men trenger ikke å føre til sex.

  3. Ikke bli «buddies»

  Å være venner er bra, men bevar lidenskapen. Spar rapekonkurransen til en kveld med gutta, og lukk dodøra etter deg.

  4. Sett sex på timeplanen

  Sengekos får særlig ham til å føle seg nær deg. Men ifølge Peder Kjøs skal man aldri mase seg til sex, dersom den ene overhodet ikke vil.

  5. Bytt på å prate

  La begge komme til orde. Dere kan for eksempel ha hver deres tid hvor dere får prate ubegrenset om for eksempel jobb, og hvor den andre kun skal lytte og stille oppfølgingsspørsmål.

  6. Inngå kompromisser

  Dette betyr at du erkjenner at din måte å gjøre ting på ikke er den eneste mulige løsningen, men en blant flere. Husk også å støtte hverandre ved å anerkjenne hverandres meninger, selv om dere er uenige.

  7. Vær positiv

  Når du prater kan det være en idé å pakke det negative inn i to positive budskap. Dette viser at du har gode intensjoner, og kan gjøre ham mer mottakelig for det du skal si.

  8. Repetér det partneren sier

  Dette gjør at du blir nødt til å lytte med begge ører, og han får bekreftet at du gjør det.

  9. Vær tolerant

  Det betyr for eksempel at du velger å se det positive i at kjæresten din er så sjenert blant nye mennesker. For, du vil vel heller være sammen med en litt beskjeden fyr enn en som formelig skriker etter oppmerksomhet?

  10. Date hverandre

  Selv om dere ikke er nyforelsket lenger betyr det ikke at dere skal slutte å ha stevnemøter. Gjør noe nytt og spennende hver måned.

  - Men ikke overdriv slik at det blir rutine. Essensen i tipset er god: Hold forholdet varmt og ikke synk ned i hverdagen, konkluderer Peder Kjøs, og føyer dette rådet inn blant favorittene sine, sammen med rådene om berøring, å repetere hva partneren sier og å være tolerant.


  LES OGSÅ:
 • Finnes varig kjærlighet?
 • Slik får dere bedre sex
 • Slik tenner du ham
 • Den store orgasmeguiden
 • Dette gjør alderen med sexlivet ditt


 • Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai)
  Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai) Vis mer
  Ethvert forhold krever pleie og en god porsjon egeninnsats.  Foto: Image Source
  Ethvert forhold krever pleie og en god porsjon egeninnsats. Foto: Image Source Vis mer
  Vær nær, kommuniser, flørt og respekter hverandre, hver dag.
  Vær nær, kommuniser, flørt og respekter hverandre, hver dag. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer