Brun

Unngå morgentryne

Vil du ikke heller våkne opp gyllenbrun og med bølger i håret?

 Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Her er de enkle triksene som gjør at du våkner opp litt vakrere enn da du la hodet på puta.

Få en tidlig start

Fjerner du sminken et par timer før du skal legge deg gir du ikke bare huden tid til å puste. Om kvelden har du godt blodomløp, og dette er derfor en god tid å ta ansiktsmaske og gi huden en god nattkrem på. Dessuten minsker du sjansen for å bli så trøtt at du dropper hele ansiktsrensen og går til sengs med sminken på.

Bli brun mens du sover

Mikse litt selvbruner for ansiktet inn i nattkremen din, så våkner du med litt friskere ansiktsfarge enn da du la deg. Men en liten dråpe er nok. Du vil ikke våkne opp og se ut som disse oransje kjendisene.

Sov på ryggen

Den vakre filmstjernen Audrey Hepburn sverget til å få skjønnhetssøvnen liggende på ryggen. Også The American Academy of Dermatology (AAD) har gått ut med at det å sove i enkelte stillinger natt etter natt kan gi deg permanenete «sovelinjer» i ansiktet. Sover du på siden kan det gi deg rynker på kinn og hake, sover du på magen kan du få rynker i pannen og mellom brynene. Slik får du hud som en filmstjerne.

Husk nattkremen

Bruk en god, nærende øyekrem på det sensitive området rundt øynene. Her har huden ekstra behov for hjelp, så du vil tjene på å bruke et spesialprodukt. Avslutt med en god nattkrem full av vitaminer eller andre oppbyggende ingredienser. Kjøp en som passer til akkurat din hudtype, enten den er fet, stresset, sensitiv eller tørr.
 • Dette gir søte drømmer

 • Hodet hevet

  Sover du med hodet på en høy eller to medium høye puter kan dette forebygge hovne øyne og ansikt. Dette fordi tyngdekraften hjelper å drenere væske bort fra ansiktet. Her er de andre tipsene som fjerner morgentrynet.

  Få nok søvn

  Det er bare å beklage. Men sene kvelder med alkohol, dansing og sigarettrøyk gjør ikke underverker for huden. Tvert i mot kan lite søvn gjøre at huden blir gusten og at små linjer og furer blir mer synlige. Så vil du ha hud som Snøhvit bør du oppføre deg som Askepott, og sikre at du kommer deg i seng til midnatt hver kveld. Sover du mindre enn 8 timer? Da kan dette skje.

  Unngå karbofjeset

  - Spiser du mye karbohydrater kan det lett legge seg som fett i ansiktet, sier hudlege Nicholas Perricone til InStyle.com. Men det finnes både gode og dårlige karbohydrater.

  Unngå bustesveisen

  Våkner du stadig med lykketroll-frisyre, kan du prøve å bruke et putevar av sateng. Det skaper mindre friksjon og uorden i håret hvis du sover urolig. Her er 20 andre veier til vakkert hår.

  Slik får du bølger i håret

  Hvis du legger deg med lett fuktig hår kan du binde håret opp i en knute før du legger deg. Da vil du våkne med myke bølger i håret neste morgen. Disse hårtipsene gjør selv det sletteste hår bølgete.

  La hårkuren virke over natten

  Det finnes noen frisører som støtter dette rådet, og andre som mener at det ikke er bra for hodebunnen. Men har du tørt og skadet hår er det få ting som er mer effektivt enn å la hårkuren sitte i hele natten. Hvis du ikke vil ha flekker på sengetøyet er det smart å pakke håret inn i plast eller en dusjhette.
 • Gullråd for blakke jenter


 • Få nok hvile

  Du har sikkert hørt det før, men det virker faktisk: Sov så mye at du føler deg utvhvilt hver dag. Gir du deg selv tilstrekkelig søvn, vil du merke det både på ansiktshuden, øynene, håret og kroppen. Sliter du med å sove? Da bør du spise dette.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer