Neglelakk

Unngå riper i lakken

Gå for hurtigtørkende produkter eller et godt, gammelt kjerringråd. Her er dråpene og tipsene som hjelper.

UNNGÅ RIPER: Det finnes både gratis tips og smarte produkter mot riper i neglelakken. Foto: www.imagesource.com
UNNGÅ RIPER: Det finnes både gratis tips og smarte produkter mot riper i neglelakken. Foto: www.imagesource.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har sikkert opplevd det før. Du har nettopp lakket neglen - og neglelakken har ikke rukket å tørke helt før du må finne fram nøkler eller telefon, tar deg selv i håret eller skumper borti noe. All tiden du brukte på å få en perfekt manikyr er plutselig helt bortkastet, og du må starte på nytt. Mildt sagt frustrerende. Og det hjelper lite å ha høstens mest trendy neglelakk om den er stygg og ripete. Heldigvis finnes det noen tips for å unngå riper i lakken. LES OGSÅ: Slik legger du helt perfekt neglelakk

Rennende vann

La oss starte med tipset som ikke krever noen produkter du ikke allerede har. Det er faktisk helt gratis!Etter at du har lakket neglene ferdig, kan du gi dem et par minutter til å tørke før du holder hendene under kaldt, rennende vann. Ikke bruk for kraftig stråle, for da kan du rett og slett ødelegge manikyren.Det kalde vannet får neglelakken til å tørke raskere, slik at du igjen kan bruke hendene.Ulempen er at lakken ikke tørker helt med en gang, og du bør jo tørke hendene etter å ha hatt dem under vann. Dessuten er det ikke kjempebehagelig med så kaldt vann. Er du i knipe, er det dog verdt et forsøk.LES OGSÅ: Neglelakken kostet 1,4 millioner

Produktene som hjelper

Det beste tipset for å slippe riper i lakken, er å velge en lakk av god kvalitet med god børste, sier Tine Bostrøm Jørgensen hos Phika BeatuyCompany, som blant annet fører neglelakkmerket Zoya.– Utenom det anbefaler vi vår topcoat og ikke minst Hurry up-dråpene! sier hun.Dråpene dryppes på neglelakken med en gang du har lakket ferdig, og gjør at lakken tørker kjappere. I tillegg sitter lakken bedre og lenger om du bruker overlakk.En god overlakk vil også hjelpe deg å unngå riper og hakk i lakken. – Det skal holde med ett lag med topcoat om den er av god kvalitet. Da den er seigere enn lakken, vil det fort bli tykt dersom man legger flere lag, forklarer Bostrøm Jørgensen.Hun kjenner ikke til tipset om kaldt, rennende vann, så kan hverken bekrefte eller avkrefte at det virker. – Det beste må da heller være kvalitetsprodukter som ikke striper og som man kan påføre tynt. Manikyren skal jo være behagelig også, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer