Eksfolierende

Unngå skjolder i sommersolen

Med en god skrubb er du sikret en lekker, gyllen brunfarge.

<strong>SKRUBB EN GANG I UKEN:</strong> En skikkelig skrubb er godt både for kropp og sjel, og du bør helst skrubbe huden én gang i uken i sommer, for å holde "liv" i brunfargen.  Foto: All Over PressAll Over Press
SKRUBB EN GANG I UKEN: En skikkelig skrubb er godt både for kropp og sjel, og du bør helst skrubbe huden én gang i uken i sommer, for å holde "liv" i brunfargen. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nå er det sommer, og som vanlig på denne tiden av året er vi skikkelig solhungrige. Vi blottlegger kroppen for solen så fort muligheten byr seg - med høy solfaktor, selvfølgelig, for vi har nå endelig lært at solen skader den sarte huden vår.

Men det er en liten detaljs om kan gjøre at du blir enda mer fornøyd med brunfargen din!

For det kan være ganske irriterende når fargen blir skjoldete etter enuke i solen - ja, den kan faktisk se litt skitten ut.

LES OGSÅ: Highligting gjør deg enda vakrere!

Skrubb for kropp og ansikt (kr 460, Guerlain Terracotta Sun Scrub).
Skrubb for kropp og ansikt (kr 460, Guerlain Terracotta Sun Scrub). Vis mer

Fjern døde hudceller

Det er ikke så mye som skal til for å få en jevn, gyllen farge. Du trenger bare tre minutter i dusjen før du slikker solen på terrassen eller nærmeste strand første gangen.

Huden er dekket av døde hudceller, og det kan variere hvor mye døde hudceller du har på kroppen. Når du skrubber huden, kommer den friske huden frem. Desto jevnere hudoverflaten din er, jo finere brunfarge får du.

Den tørre huden har også en tendens til å gi huden en grå overflate, og bare det i seg selv er grunn nok til å skrubbe huden. Dessuten settes blodomløpet i gang, og huden gløder mye mer.

Ikke minst - det er jo så deilig for kropp og sinn å gi den en skikkelig omgang med eksfoliering.

LES OGSÅ: Nå skal du tegne på neglene

Fargen forsvinner ikke!

Mange synes at brunfargen forsvinner når man skrubber huden. Men har du tenkt til å ha fin farge gjennom hele sommeren, og en stund etter ferien også, så bør du skrubbe huden cirka én gang i uka.

Det tar rundt en ukes tid før melaninet, som gir brunfargen, kommer opp til hudoverflaten, og til slutt legger det seg som et tørt lag utenpå huden, og kan gi ujevn farge.

Solen farger altså ikke huden utenpå, men det er melaninet (hudens forsvarsmekanisme) som trigges, og gir deg farge innenfra etter at det har vandret oppover i hud.

Når du skrubber huden holder du ved like den freshe fargen som kommer underifra hele tiden - helt til det ikke produseres melanin lengre.

Oppfriskende skrubb med salvie, eukalyptus og appelsin (kr 200, Crabree & Everlyn).
Oppfriskende skrubb med salvie, eukalyptus og appelsin (kr 200, Crabree & Everlyn). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer