Hud

Unngå vinteransiktet

Bli kvitt rød nese, blass hud og flatt vinterhår.

Foto: Image SourceAll Over Press
Foto: Image SourceAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Her er skjønnhetstriksene det er verdt å få med seg i vinterhalvåret.

Hold huden myk

Kulde er like hardt for fuktighetsbalansen som varme. Pass derfor på å bruke en god fuktighetskrem både om morgenen og kvelden. Er det mange blå grader ute, må du ta ekstra hensyn til huden. Bruker du en vannholdig fuktighetskrem bør den påføres en stund før du går ut i kulda, slik at det ikke fryser på huden.

Blek og blass?

Nå som den solbrune sommerhuden bare er et fjernt minne og gråblekheten har satt inn, er det lov å jukse litt. Styr unna solpudder og mørke foundationer, det ser bare kunstig ut. Bruk heller en lett selvbrunende krem som gradvis bygger opp en gyllen farge. De finnes både til ansiktet og til kroppen.

Myke lepper

Ikke glem leppene. Mange av oss opplever at leppene kan bli ekstra tørre og såre om vinteren. Ha alltid en fet og beskyttende leppepomade i veska, så unngår du at leppehuden tørker ut eller sprekker. Det er både vondt og ikke særlig pent.

Juks deg til vakker glød

Friske roser

En god rouge er et must vinterstid. Bruk en rouge i en frisk rosafarge, det er både lekkert og trendy. Smil til speilet, og legg den på kinnets høyeste punkt.

Ta vare på huden

Fetere fundament

Dersom du har for vane å bruke en farget dagkrem eller oljefri foundation (som garantert gir et naturlig og fint resultat sommerstid og tidlig høst), er det lurt å skifte den ut med en fyldigere variant med mer fettstoffer nå. Det smører huden og hindrer at makeupen sprekker opp og lager tørre flekker.

For hender og føtter

Har du vært ute og forfrosset hender eller føtter, er det et godt tips å helle varmt vanni en balje og dryppe noen dråper mykgjørende eller beroligende eterisk olje i. Gode oljer er for eksempel lavendel eller kamille. Ha hendene eller føttene i vannet til du er helt gjennomvarm. Da unngår du sår og sprukken hud.

Fuktighet til hud, hender og hår

Rød nese

Det er lurt å bruke en concealer med et svakt grønt pigment. Den pensles på huden, bruk veldig lite concealer på en syntetisk pensel. Legg litt foundation først, bruk deretter concealeren. På denne måten får du dempet litt på det røde.

Hårfin hjelp

Vinteren er ikke nådig mot håret. Ikke bare er kulda og den tørre luften en utfordring. Legg til luer i ull og syntetisk stoff som gnisser og gnager mot håret, så er det ikke rart at det blir statisk, matt og livløst. Unn deg en skikkelig god hårkur med flust av både proteiner og vannstoffer, og sørg for at stylingproduktene inneholder antistatiske egenskaper. Det finnes også spesialsjampo og balsam som er tilpassetnettopp nordisk vinterhår

Litt luksus

Ekstra pleie

Har du litt ekstra tid på badet, kan du gi deg selv en skikkelig ansiktsbehandling. Start med en lett peeling, før du skyller godt av. Vask ansiktet med en myk og varm klut, før du legger på en næringsgivende ansiktsmaske. LES OGSÅ:
 • Få vakre øyevipper
 • 10 smarte sminkeregler
 • Dette kan du kaste
 • Smink deg naturlig vakker
 • Slik finner du en øyeskygge som kler akkurat deg
 • Smink øynene større
 • Perfekt makeup på fem minutter
 • Våg å satse sterkt - på rosa
 • Sexy makeup
 • Snarveien til stjerne-utseende
 • Få perfekte kysselepper
 • Smink deg som en ekspert
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer