<strong>SESONGSYMPTOM:</strong> Tørre lepper er typisk for de kalde, tørre månedene om høsten og vinteren. Skrubb leppene jevnlig og ha alltid en god leppepomade tilgjengelig, så er mye gjort. Foto: All Over Press
SESONGSYMPTOM: Tørre lepper er typisk for de kalde, tørre månedene om høsten og vinteren. Skrubb leppene jevnlig og ha alltid en god leppepomade tilgjengelig, så er mye gjort. Foto: All Over Press Vis mer

Leppepomade

Unngå vintertørre lepper i år

Hvis du sliter med tørre lepper, finner du den perfekte remedien i kjøkkenskapet.

Publisert
Sist oppdatert
Vi går inn i årstiden når lepper og hud trenger ekstra fukt og pleie. Tørr, kald luft gjør sitt til at leppene blir tørre og såre, og mange opplever også at leppene faktisk sprekker og blør.

For å kunne bruke høstens store trend, mørk leppestift, bør du definitivt sørge for fuktede, velpleide lepper, og da kan en god leppeskrubb være akkurat det du trenger.

<strong>SØT SKRUBB:</strong> Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen
SØT SKRUBB: Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Lag den selv!

Heldigvis er det gjort i en fei – med ingredienser de alle fleste har på kjøkkenet.

Dette trenger du:
Olje (olivenolje, mandelolje, rapsolje, kokosolje e.l.)
Sukker

Bland litt sukker, du trenger ikke mer enn ca. én teskje, og noen dråper olje til en tykk masse. Dersom du ønsker en friskere smak eller litt farge på skrubben, kan du ta i noen dråper sitron- eller appelsinjuice eller bitte litt konditorfarge.

Saken fortsetter under bildet


Slik bruker du den

Len deg over vasken og skrubb leppene godt med sukkerskrubben i ca. ett minutt. Sukkeret er eksfolierende, mens oljen gir fuktighet.

Skyll av blandingen med lunkent vann og tørk med en ren klut. Følg opp med en god leppepomade.

Sjekk KK.no’s leppepomadetest

Vi testet 13 leppepomader i fjor. Carmex var ikke med i testen, men er du likevel nysgjerrig på hvilken leppebalsam som fikk full pott, kan du se hele testen her.

LES OGSÅ: Leppepomaden som lover uforglemmelige kyss

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer