Mellomblødninger

Uregelmessig mensen?

Kan være lurt å sjekke opp, særlig hvis du blør utenom tiden.

UREGELMESSIG MENS - KAN HA MANGE ÅRSAKER: Blødning utenom mensen kan ha mange årsaker, og bør sjekkes opp.  Foto: Scanpix
UREGELMESSIG MENS - KAN HA MANGE ÅRSAKER: Blødning utenom mensen kan ha mange årsaker, og bør sjekkes opp. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Å få blødninger utenom menstruasjonen er slett ikke uvanlig og trenger ikke være tegn på noe farlig.

Svært ofte er det hormoner som har skylden, og hormonell prevensjon eller behandling i overgangsalderen, kan være grunnen til det. Det kan imidlertid også skyldes sykdom, og er derfor viktig å sjekke opp. 

- De fleste kvinner vil nok i løpet av fertil alder oppleve blødninger utenom menstruasjonen, og i de fleste tilfellene er det ikke farlig. En god hovedregel kan likevel være at det er lurt å få sjekket det, få en forklaring på blødningene og vite at det ikke er et symptom på noe alvorlig galt, sier gynekolog Kristin Ramm ved Askergynekologen til KK.no.  

LES OGSÅ: Har du tatt angrepille flere ganger? 

Kan være på grunn av prevensjonen

Å merke litt blødning, eller blodig slim i forbindelse med eggløsning, midt mellom to menstruasjoner er for eksempel ikke uvanlig, og går ofte fort over.  

Hormonell behandling, som p-piller eller hormontilskudd ved overgangsalderen, kan gi blødninger og skyldes en form for ubalanse mellom egne hormoner, og de du får tilført gjennom behandlingen. Dette er spesielt vanlig når du nettopp har startet på behandlingen, bruker p-piller til å hoppe over mensen eller du for eksempel har byttet p-pillemerke. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer