Utroskap

Utro-tegn du bør være obs på

Trekker han seg unna og farer med løgn?

UTRO: Har det blitt unormalt mye overtid på mannen din i det siste, eller kanskje har han begynt å forsvinne i løpet av natta. Det kan tyde på at dere har noe dere burde snakke om. Foto: Photographee.eu - Fotolia
UTRO: Har det blitt unormalt mye overtid på mannen din i det siste, eller kanskje har han begynt å forsvinne i løpet av natta. Det kan tyde på at dere har noe dere burde snakke om. Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utroskap kan føles som det verste svik, og det er ingen unnskyldninger som er gode nok til å bortforklare det. Og siden du bare kan ta ansvar for deg selv, er utroskap heller ikke noe du kan reservere deg helt mot.

Du kan ikke kontrollere hva din partner gjør, og dersom du prøver, vil det kunne få stygge konsekvenser for forholdet.

Å vise tillit er svært viktig i et forhold. Men hva hvis du føler at det er noe på gang? Kanskje er det bare en magefølelse. Du merker at noe har endret seg i hans oppførsel, og du har en dårlig følelse. Hvilke tegn bør du se etter, og hva bør du egentlig gjøre?

LES OGSÅ: Dette lyver vi om

Menn er lettere å avsløre

I 2012 utførte en gruppe australske forskere en studie for å finne ut hvorvidt menn og kvinner kan peke ut mennesker som har vært utro, uten at man kjenner til deres bakgrunn.

34 menn og 34 kvinner deltok i studien og forskerne fant ut at kvinnene brukte maskulinitet som en markør for utroskap. Dette gjorde det lettere for kvinnene å avsløre hvilke menn som var utro, mens mennene ikke var like flinke til å avsløre kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer