Helse & Livsstil

Utroskap vekker urmannen

Kroppen hans kicker om han tror du er utro.

Utroskap vekker urmannen
Publisert
Sist oppdatert
At menn konkurrerer om damer og gjør de utroligste ting for å tiltrekke seg dem er gammelt nytt.

Nå viser det seg at mannen slett ikke opplever konkurransen som over selv om han har fått snøret i bånn. Når han er i et parforhold gjennomgår han faktisk fysiske forandringer om han føler at hans enerett til deg er truet.

Forskere ved Florida Atlantic University i USA har funnet ut at det skjer snodige ting med kroppen, og særlig med kjønnsorganene, til en mann som frykter fruen er ute på vift.

Når han ikke har oversikt over hva hun gjør, og er adskilt fra henne i en tidsperiode, blir han langt fortere opphisset enn før, og han produserer mer sæd enn vanlig. Ikke nok med det; risikoen for at han voldtar partneren sin er faktisk også større.

Mannen bak studien, psykologiprofessor Todd K. Shackelford, hevder i en pressemelding at disse reaksjonene er en del av menns biologiske utvikling.

Mannskroppen endrer seg fysisk og blir mer viril når hans posisjon som partner er truet. Slik blir sjansen større for at det er hans avkom kvinnen eventuelt blir gravid med, og ikke konkurrentens.


LES OGSÅ:
 • Utro og uskyldig?
 • Ta utroskapstesten
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer